Шизофреничното поведение на ГЕРБ и лидера им Бойко Борисов не

...
Шизофреничното поведение на ГЕРБ и лидера им Бойко Борисов не
Коментари Харесай

Слави Василев: Българският парламентаризъм не произвежда устойчиви решения за държавата

Шизофреничното държание на ГЕРБ и водача им Бойко Борисов не е вест. Това сподели в утринния блок " Добро утро, България “ на Радио " Фокус “ политологът Слави Василев. " Конюнктурата в Народно събрание е извънредно непредвидима и там е доста мъчно човек да откри някаква политическа логичност. Събират се болшинства, които кардинално не биха имали никакъв дълготраен политически смисъл за битие, имам предвид гласуванията на партии като Политическа партия и ГЕРБ дружно за изпращане на оръжие в Украйна, гласуването за хартиената бюлетина и така нататък Логиката е една – по какъв метод да стигнем до властта, стремежът на партиите е да запазят физиономията си на всяка една политическа партия пред личните си гласоподаватели без да се изгубят в политическото пространство. “

Смисълът на консултациите при президента е слагане пред отговорност на самите партии, които отиват при президента, с цел да заявят какви са техните позиции и това постоянно малко ги стресира, изясни Василев. " Логиката на президента е да успее да удължи живота на Народното събрание заради няколко аргументи. Първо, с цел да може то да одобри законопроекти, които са значими. Второ, да даде време на политическите партии да стартират да си приказват дружно. Партиите би трябвало да осъзнаят своята отговорност. Да не приказваме, че в случай че президентът не даде време на партиите и изчерпаме конституционните процедури бързо, то вероятността идващите избори да бъдат към или малко след Коледните и Новогодишните празници е доста огромна. Всичките тези условия би следвало да покажат на хората, че президентът е този, който носи отговорността “.

Това, че нямаме бюджет за следващата година не трябва да тревожи никого, тъй като законът планува процедура, по която същият бюджет продължава да се извършва в границите на признатите разноски и доходи, счита Василев. " По отношение на икономическите процеси, те са световни, те нямат общо с дадена политика на държавното управление “.

Смятам, че българският парламентаризъм не създава устойчиви решения за страната, безапелационен е Василев. " Много малко евентуално е да се гласоподава кабинет, само че даже и да се гласоподава представете си каква ще е устойчивостта на този кабинет. Според мен е безусловно нулева “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР