Шивашки цех, отворен в бесарабския град Тараклия от български бизнесмен,

...
Шивашки цех, отворен в бесарабския град Тараклия от български бизнесмен,
Коментари Харесай

Шивашки цех на български бизнесмен в Тараклия произвежда медицински маски

Шивашки завод, отворен в бесарабския град Тараклия от български предприемач, създава медицински маски. Сътрудниците на фабриката "Аглика-Инвест " на първия стадий ще ушият хиляда тъкани маски за потребностите на региона. Това стана известно по време на договарянията сред притежателя на завода Петко Петков и ръководителя на региона Иван Паслар. Петков към този момент е предал 200 маски на лечебните заведения в региона, оповестява Българска телеграфна агенция.
Фабриката създава и слага маски за страните на Европейски Съюз. За физическите лица маската коства 16 леи (1,60 лева) за численост и ще може да бъде закупена директно от фирмения магазин на производителя в Тараклия. Председателят на региона Иван Паслар заяви, че в цеха непрекъснато работят 14 индивида и помоли жителите, които имат привички на шивач да им оказват помощ.
"Предприятието е прелестно, съблюдават се всички санитарни и обществени условия, молим ви за помощ, с цел да можем да осигурим региона с нужни медицински маски. На първо място, ние желаеме да предоставим маски на медицинските служащи и деца. Ще създадем всичко допустимо и останалите поданици да имат опцията да си закупят маска ", сподели Паслар.
Инвеститор от България Петко Петков откри шевна фабрика в града и от август 2017година се шият спални комплекти, които се изнасят.
Парламентът на Молдова утвърди на 17 март план на държавно разпореждане за оповестяване на изключително състояние в Република Молдова от 17 март до 15 май 2020 година
Днес, на 20 март в лабораторията на Националната организация за публично здраве са обработени 90 биологични теста, 17 се оказаха позитивни. Дванадесет от 17-те случая неотдавна се завърнаха от чужбина. По този метод броят на пациентите с коронавирусна зараза в Молдова доближи 66. Информацията бе предоставена от министъра на опазването на здравето, труда и обществената отбрана Виорика Думбревиану в края на срещата на Съвместния център за ръководство на рецесии за вируса COVID-19. В региона Тараклия, където плътно живеят етнически българи, за в този момент няма инфектирани.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР