Шишков е коментирал с Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) този проект

...
Шишков е коментирал с Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) този проект
Коментари Харесай

Шишков обяви проект за разширяване на Тракия от София до Марица

Шишков е коментирал с Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) този план и да стартират да вършат задачи в тази посока. Плановете за разширението на автомагистралата са обаче в напълно първичен стадий.

Министърът счита, че е значимо в точния момент да се проектират и започват плановете.

" На нас ни следва задание, планиране, оценка за влияние на околната среда. Затова си разрешаваме да стартираме тази процедура, без значение че сме длъжностен кабинет, тъй като всеки ден е значим за такива обекти ", посочи Иван Шишков.

Министерство на регионалното развитие е получило като завещание планове с небосвод 2021-2022 година, а оставя на идващия постоянен кабинет подробни устройствени проекти за 100 километра автомагистрали.

" Това е вероятност за развиване. Напът сме да компенсираме част от тези проблеми, надяваме се да се ускори темпът на строителство на автомагистрали. Разширяването на Автомагистрала " Тракия " от София до Автомагистрала " Марица " е извънредно наложително ", акцентира Шишков.

Ремонт на Автомагистрала Тракия се прави в този момент, с цел да не се основават усложнения за трафика през лялото. При 21-22-ия километър в посока София - Пловдив има проваляне на греда на мостовото оборудване. Няколко месеца ще продължи ремонтът, изясни министърът.

Шишков взе участие в работна среща в Пловдив, на която беше разискван планът за водоснабдяването на Пловдив и Хасково от каскада " Доспат - Въча ".

Проектът за създаване на каскадата става народен, разгласи той. Това ще форсира построяването на по този начин значимия за водоснабдяването освен на Пловдивска, само че и на Хасковска област каскада.

Чиста питейна вода се чака да стига до повече от 40 обитаеми места. В рамките на 10 дни би трябвало да се образува работна група със взаимното присъединяване на министерството на екологията и на енергетиката, която ще проучва направените досега действия и да провежда задание за планиране на новото оборудване.

На този стадий няма обезпечено финансиране, само че в случай че планът е народен това ще отвори повече благоприятни условия даже за построяването на каскадата с европейски средства, уточни Шишков.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР