Широколистна гора гори край свиленградските села Пъстрогор и Младиново, съобщават

...
Широколистна гора гори край свиленградските села Пъстрогор и Младиново, съобщават
Коментари Харесай

Горски пожар край Пъстрогор и Младиново

Широколистна гора гори край свиленградските села Пъстрогор и Младиново, оповестяват от регионалната администрация в Хасково.

6 пожарни автомобила са на място и екипите им се борят с пламъците, както и 2 буса с 12 огнеборци. Включени са също доброволци и чиновници на Държавното горско стопанство в Свиленград. Помощ от РД ПБЗН-Пловдив е пристигнала и на по-късен стадий може да се включи в гасенето при нужда, допълват от хасковската регионална администрация.

Силният вятър затруднява работата на огнеборците за преодоляване на обстановката. Няма заплаха за обитаемоте места.

Над 20 са сигналите за катастрофи, свързани със мощния вятър в региона. Заради развалена от вятъра изолираност на блок 17 в квартал „ Орфей “ на място пристигнали служители на реда и пожарникари, които отделили региона с ленти. Изолацията е спукана, като хората от жилищния блок се тормозят, че може да падне.

Съобщава се още за обезопасяване на паднали ламарини и заграждения. Близо 65 км/ч. са поривите напразно, като за през днешния ден бе разгласен жълт код от Национален институт по метеорология и хидрология.

Пожар има и край Меричлери, където горят сухи треви, шубраци и стърнища, а на място са 3 екипа на димитровградската пожарна.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР