Широколентов интернет ще може да бъде изграден в селските райони

...
Широколентов интернет ще може да бъде изграден в селските райони
Коментари Харесай

Достъп до широколентов интернет за 42 млн. лв. ще бъде осигурен в селските райони

Широколентов интернет ще може да бъде построен в селските региони в оптималния му обсег, откакто на днешното държавно съвещание бяха обезпечени 42 млн. евро за задачата. Сумата е част от общо 70 млн. евро, които се трансферират сред разнообразни ограничения по Програмата за развиване на селските региони (2014 - 2020 г.).

Министерският съвет утвърди десето изменение на Програмата, с което се обезпечава уравновесено и дейно ориентиране на финансовия запас, в сходство със заложените стратегически цели и цели на национално и европейско равнище, оповестиха от държавната осведомителна работа.



Снимка: Министерски съвет

С изменението на Програмата се уголемява обсегът на подкрепяне по размер 12 „ Плащания по „ Натура 2000 “ и Рамковата инструкция за водите “ по отношение на включване на нови предпазени зони по Директивата за опазването на дивите птици и по Директивата за запазване на естествените местообитания и на дивата флора и фауна.

„ Изменението е значимо, тъй като още от 1 март ще можем да предоставим обезщетителни заплащания по мярката 12 на земеделските стопани, които попадат в обсега на новоиздадените заповеди “, посочи министърът на земеделието храните и горите Десислава Танева  Десислава Танева Десислава Танева е родена на 9 юни 1972 година в град Сливен. През 1990 година приключва ПМГ "Добри.

Министър Танева уточни още, че ще бъде обезпечено и в допълнение финансиране за локалните поделения на вероизповеданията, включително църкви и манастири, по размер 7.6 за всички претенденти, кандидатствали по последния банкет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР