Широко разпространени са теориите, че редовното консумиране на яйца е

...
Широко разпространени са теориите, че редовното консумиране на яйца е
Коментари Харесай

Ето защо мъжете трябва да ядат повече яйца

Широко публикувани са теориите, че постоянното изразходване на яйца е рисков фактор за хората с висок неприятен холестерол и хипертония. Дълго време на хората, страдащи от висок холестерол, се забраняваше да похапват яйца.
Виновно беше схващането, че те повишават холестерола още повече, създавайки риск от сърдечно-съдови болести. Препоръките бяха да не се изяждат повече от две-три яйца седмично.
Според финландски учени обаче потреблението на яйца е изключително потребна за мъжете, пишат от Science Daily.
Ново изследване на Университета в Източна Финландия демонстрира, че умерено висок банкет на диетичен холестерол или консумация до едно яйце дневно не е обвързвана с нараснал риск от инсулт. Изследователите даже считат, че холестеролът, съдържащ се в яйцата, има позитивен резултат върху организма на мъжете, като понижава риска от редица болести.
На база извършено проучване, учените потвърждават, че яденето на яйца няколко пъти седмично понижава риска от диабет вид 2 при мъжете с 37%, като в същото време укрепва сърдечно-съдовата система. Интересното е, че сходен резултат учените не откриват при дамите.
Да не загатваме, че множеството направени проучвания досега на разнообразни учени потвърждават, че яйченият протеин е потребен за здравето на цялото тяло и има удобен резултат върху активността на всички негови системи, написа lifestyle.bg.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР