Широко разпространени са теориите, че редовната консумация на яйца е

...
Широко разпространени са теориите, че редовната консумация на яйца е
Коментари Харесай

Яйцата и защо мъжете трябва да консумират повече от тях

Широко публикувани са теориите, че постоянната консумация на яйца е рискова за хората с висок неприятен холестерол и хипертония. Дълго време на тях даже им се забраняваше да ги похапват. Виновно беше схващането, че яйцата повишават холестерола, предразполагайки към сърдечно-съдови болести. Препоръките бяха да не се ядат повече от две-три седмично.

Според финландски учени обаче потреблението на яйца е изключително потребна за мъжете, пишат от Science Daily.

Ново изследване на Университета в Източна Финландия демонстрира, че умерено висок банкет на диетичен холестерол или консумация до едно яйце дневно не е обвързвана с нараснал риск от инсулт. Изследователите даже считат, че холестеролът, съдържащ се в яйцата, има позитивен резултат върху организма на мъжете, като понижава риска от редица болести.

На база извършено проучване, учените потвърждават, че яденето на яйца няколко пъти седмично понижава риска от диабет вид 2 при мъжете с 37%, като в същото време укрепва сърдечно-съдовата система. Интересното е, че сходен резултат учените не откриват при дамите.

Да не загатваме, че множеството от направените досега проучвания на разнообразни учени потвърждават, че яйченият протеин е потребен за здравето на цялото тяло и има удобен резултат върху активността на всички негови системи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР