Широко използваното приложение Телеграм ще дава някои потребителски данни на

...
Широко използваното приложение Телеграм ще дава някои потребителски данни на
Коментари Харесай

Широко използваното приложение Телеграм ще дава някои потребителски данни на властите

Широко употребяваното приложение Телеграм ще дава някои потребителски данни на управляващите. Това оповестиха от компанията месец след ареста във Франция на създателя на платформата Павел Дуров. Ще бъдат предоставяни IP адреси и телефонни номера, в случай че управляващите имат правосъдно предписание или друго законно съображение.

Павел Дуров написа в обява в мрежата, че един на всеки 100 хиляди консуматори на Телеграм се занимава с противозаконна активност, само че тъкмо те скапват имиджа на цялата платформа. Решението да се дават данни на управляващите съставлява забележителен завой в политиката, заявена от Дуров и Телеграм. В обвиняванията към него френската прокуратура споделя, че прикрива незаконна активност.

Приложението е известно с това, че пази анонимността на потребителите, само че критиците на тази политика споделят, че то се е трансформирало в желан инструмент на мрежи за тежки закононарушения - от терористични актове до детска порнография. Арестът на Дуров през август беше коментиран и като офанзива против свободата на словото. Той разпали още веднъж дебатите какъв брой и какво да бъде разрешено в обществените мрежи и каква отговорност носят техните притежатели.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР