Широка и градивна дискусия по темата "Здравеопазване" проведоха представители на

...
Широка и градивна дискусия по темата "Здравеопазване" проведоха представители на
Коментари Харесай

Председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова участва в дискусия на тема „Здравеопазване“ в Дупница

Широка и градивна полемика по тематиката "Здравеопазване " организираха представители на сектора от Дупница, дружно с ръководителя на Комисията по опазване на здравето и ръководител на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова. Ресорната среща, която бе в открит формат, се организира по самодейност на досегашния градоначаник и претендент за трети мандат, инж. Методи Чимев и претендентите за съветници от Политическа партия ГЕРБ - Дупница.

В срещата се включиха лекари, медицински лица и личен състав от лечебните заведения в общината, които разискаха в открит разговор настоящи въпроси и наболели проблеми от тази сфера

„ Здравеопазването не трябва да се политизира, тъй като решенията, които се вземат, би трябвало да се реализират с оптимално единодушие. Това най-вече важи за локалната власт “, уточни Дариткова Тя дефинира като извънредно положително, че в листата за общински съветници има медици. „ Лекарите са извънредно добър проводник на решения в Общинския съвет, които в действителност са в полза на хората “, съобщи ръководителят на Комисията по опазване на здравето към Народното събрание. Тя напомни, че преди към година е била още веднъж в Дупница и е осведомена с проблемите на Общинската болница. „ Много съм впечатлена от това, което е реализирано за тази една година. Поздравявам екипа и управлението на болничното заведение за нейното стабилизиране “, сподели Дариткова. Тя означи, че е извънредно значимо да работят в екип всички, които са ангажирани със здравето на жителите – общопрактикуващи лекари, медицински центровe, Спешна помощ, личният състав на детски градини и учебни заведения. „ Това е екипът на общинското опазване на здравето “, безапелационна бе доктор Дариткова.



Градоначалникът на Дупница през миналите два мандата инж. Методи Чимев прикани срещата да бъде по-малко политическа и повече експертна. „ За хората е значимо здравните заведения в града да работят по този начин както би трябвало. Имайки поради съществуването на доста добър, високо дипломиран медицински личен състав, казусът от време на време е в нас самите. Обръща се повече внимание на политика, по-малко на проблемите, които съществуват “, уточни Чимев. Той регистрира, че има нужда от това да се оправи легловата, материалната база и апаратурата.

Методи Чимев съобщи още, че през последните 2 години има едно положително ръководство от страна на прокуриста на Общинската болница - Мария Жайгарова. Участниците в полемиката също регистрираха този факт, отбелязвайки че положителното ръководство на лечебното заведение за малко време е нормализирало Общинската болница в града.

Кандидатът за общински консултант и доскорошен ръководител на локалния паркамент Емил Гущеров също приканиха да не се политизира тематиката опазване на здравето в Дупница. „ Всички видяхме и отчетохме резултатите, по тази причина би трябвало да продължим дружно да работим за Общинската болница. Благодаря ви, че по тематиката опазване на здравето популизмът и политиката бяха на назад във времето “, сподели Гущеров.

На откритата среща-дискусия участваха също националният представител Радослава Чеканска и ръководителят на локалната конструкция на ГЕРБ Ивайло Константинов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР