Широк консенсус сред европейските граждани в полза на реакцията на

...
Широк консенсус сред европейските граждани в полза на реакцията на
Коментари Харесай

67 % от европейците отдобряват, че ЕС купува и доставя военно оборудване за Украйна


Широк консенсус измежду европейските жители в интерес на реакцията на Европейски Съюз на съветското навлизане в Украйна демонстрира оповестено през днешния ден във всички страни — членки на Европейския съюз.

Повечето от европейците считат, че от началото на войната Европейски Съюз е показал взаимност (79 %) и е бил обединен (63 %) и бърз (58 %) в реакцията си.

Анкетираните утвърждават в огромна степен поддръжката за Украйна и за нейния народ. 93 % утвърждават даването на филантропична помощ на хората, наранени от войната. 88 % от европейците поддържат приемането на бежанци от войната в Европейски Съюз. 80 % утвърждават предоставената на Украйна финансова поддръжка. 66 % са съгласни, че " Украйна следва да се причисли към Европейски Съюз, когато е подготвена ", 71 % са уверени, че Украйна е част от европейското семейство, а 89 % изпитват състрадание към украинците.
 Полша и Швеция проведоха взаимна дарителска акция в поддръжка на Украйна
Полша и Швеция проведоха взаимна дарителска акция в поддръжка на Украйна

Набират се средства за филантропични старания за подкрепяне на раздраната от войната страна

Отчита се доста висока поддръжка за глобите против Русия след нападението над Украйна. 80 % от европейците утвърждават икономическите наказания против Русия. 79 % поддържат прибягването до наказания против съветските олигарси за налагане на ясни стопански и политически последствия на политическия хайлайф на Русия, виновен за нахлуването.

67 % от европейците поддържат това, че Европейски Съюз финансира закупуването и доставката на военно съоръжение за Украйна , а 75 % смятат, че войната в Украйна демонстрира, че се " нуждаем от засилено военно съдействие в границите на Европейски Съюз ".
 Обединеното кралство дава 45 милиона паунда в помощ на Украйна
Обединеното кралство дава 45 милиона паунда в помощ на Украйна

Помощта е предопределена за уязвими групи

Проучването демонстрира и необятна поддръжка за дейностите на Европейски Съюз в региона на енергетиката, чиято цел е премахването на зависимостта от съветските изкопаеми горива. Има необятен консенсус за попълването на хранилищата за газ в Европейски Съюз, с цел да се избегнат рисковете от дефицит през идната зима (86 %), предприемането на ограничения от Европейски Съюз за повишение на енергийната успеваемост на постройките, превоза и стоките (85 %) и че войната в Украйна прави по-наложително вложението в сила от възобновими източници (84 %). 90 % от европейците са съгласни, че следва да се вземат ограничения на европейско ниво за ограничение на последствията от възходящите цени на силата за потребителите и предприятията. 86 % от интервюираните европейци декларират, че възходящите цени на силата се отразяват доста на покупателната им дарба.

Експресното изследване на Евробарометър е извършено в 27 страни членки сред 13 и 20 април 2022 година Онлайн са интервюирани 26 066 жители на Европейски Съюз.
 Европейски Съюз с консенсус за ембаргото на съветски нефт до края на седмицата
Европейски Съюз с консенсус за ембаргото на съветски нефт до края на седмицата

Това съобщи министърът на екологичния преход на Франция

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР