Шири се мнението, че най-добрият начин за достигане на оргазъм

...
Шири се мнението, че най-добрият начин за достигане на оргазъм
Коментари Харесай

Всичко, което знаем за секса, е лъжа

Шири се мнението, че най-хубавият метод за постигане на оргазъм е посредством навлизане и че в случай че няма навлизане, не се брои за същински секс.
Или най-малко не е цялостен сексът.
Това поверие е толкоз необятно публикувано, че обременява доста нашето схващане за сексуалността и подхранва неправилните схващания за секса. Пример по тази причина е концепцията, че една жена не е изгубила девствеността си, в случай че не е правила проникващ секс. Или че лесбийските двойки не вършат секс, или че е обикновено дефлорацията при дамите да е мъчителна.

Защо сме фокусирани толкоз доста върху проникването?
Това се дължи на коитусцентризма, което е концепцията за секс, фокусирана върху класическото "вътре-вън " съприкосновение. Доскоро коитусцентризмът обезсилваше другите форми на полов контакт. „ Вътре-вън “ сношението произтича от концепцията, че крайната цел на секса е възпроизводството. С други думи, сексът е нужен единствено за правене на бебета, а удоволствието е второстепенно или тотално излишно. Но в един свят, където сексът не се практикува единствено за репродуктивни цели, концепцията за „ вътре-вън “ сношението е демодирана. Но макар че към този момент нямаме огромна изгода от тази идея, тя е толкоз надълбоко вкоренена, че даже и в съвремието нашето схващане за секса остава фокусирано върху пениса и мъжкото наслаждение. И до ден сегашен в някои общества учат дамите да са пасивни и покорни, а мъжът да е интензивният обект. Пенисът дефинира продължителността на секса: актът стартира, когато пенисът еректира и приключва, когато той еякулира. Женското наслаждение нерядко е подценено. Освен това постоянно предиграта е ориентирана към ерекцията на мъжа, а не към удоволствието на партньорката му.

Ако не съм правила пенетрационен секс, това значи ли, че мога да изгубя девствеността си?
Девствеността не е толкоз здравно разбиране, а по-скоро културна идея, произлизаща от разликите на половете. Роуз Олсън, създател на изследване за девствеността, изяснява това най-добре: "Девствеността е идея, употребена за полова употреба и оскърбление на дами и девойки през цялата човешка история. Трябва да променим метода, по който приказваме за девствеността. "Загубата на девствеността " загатва, че контролът за това не е във ваши ръце. Запомнете - никой с изключение на вас не може да ви отнеме девствеността. Вие контролирате тялото си и никой не би трябвало да ви дефинира и възприема въз основа на половите ви контакти. Човекът, който прави секс за пръв път, може да реши дали актът ще е с навлизане или без. Сексът не би трябвало да бъде синоним на просто „ вътре-вън “ съприкосновение, има толкоз огромно многообразие от удоволствия, чакащи да бъдат изследвани.

Нормално ли е да боли при проникващ секс?
Не. Проникващият секс не трябва да боли. В някои позиции по-големите пениси може да са прекомерно неуместни, само че общоприетите мъжки гениталии пасват на множеството вагини. Разбира се, в случай че дамата е задоволително възбудена. Ако не, може да ползвате лубриканти. Болката, а от време на време и кървене, най-вероятно са породени от микроразкъсвания на тъкани заради нищожно навлажняване на вагината. Разбира се, някои хора страдат от здравословно положения, които могат да причинят мъчителен секс. Ако и лубрикантът не оказва помощ, потърсете медицински съвет.

Може ли секс без навлизане да носи наслаждение?
Доста постоянно носи повече наслаждение, в сравнение с проникващият му другар. Пенетрацията не е единственият метод за постигане на оргазъм. Най-чувствителната част на вагината е клиторът, който се намира отвън вагиналния отвор. По време на проникването пенисът влиза в контакт със стените на вагината, което е прелестно за мъжете, само че по-малко за дамите. Вагиналните стени имат доста малко нервни окончания, другояче раждането ще бъде още по-непоносимо и мъчително. Статистически видяно, мъжете по-често имат оргазъм по време на вагиналното навлизане, до момента в който дамите по-скоро стигат до кулминационна точка, когато практикуват разнообразни полови форми, включително и орален секс. Проучване, оповестено в Journal of Sexual Medicine, твърди, че едвам 65% от дамите доближават до вагинален оргазъм, 81% свършват от орален секс, а 94% кулминират по време на анален секс. С други думи, непроникващият секс може освен да бъде доста прелестен, само че статистически и по-задоволителен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР