Шинтаро Мочизуки сътвори една от най-големите сензации в ATP Тура

...
Шинтаро Мочизуки сътвори една от най-големите сензации в ATP Тура
Коментари Харесай

Една от изненадите на сезона: 215-ият шокира топ поставения и защитаваш шампион в Токио!

Шинтаро Мочизуки сътвори една от най-големите сензации в ATP Тура от началото на сезона. Световният номер 215 нямаше нито една ATP победа преди началото на актуалната седмица, само че към този момент е 1/4-финалист на домашния си шампионат в Токио, надигравайки топ поставения и защитаващ първенец в шампионата Тейлър Фриц - 6:0 4:6 7:6(2).

Американецът имаше отлична опция през актуалната седмица да изпревари Холгер Руне и да се приближи оптимално до класиране за финалите в Торино, само че претърпя следващо ранно отпадне в хода на азиатското си турне и ще би трябвало да се потруди съществено до края на сезона, с цел да си обезпечи виза за италианския град.

Така 20-годишната изненадата на конкуренцията си обезпечи място в 1/4-финалите, където го чака първенеца от шампионата в Умаг, а точно Алексей Попирин, който се наложи в три сета над чилиеца Кристиан Гарин.

Началото на конфликта изобщо не предвещаваше сходна развръзка, тъй като Фриц напълно доминираше със своята мощност и като че ли наблюдавахме конфликт сред двама боксьори от разнообразни категории. 175-сантиметровият състезател беше движен из целия корт и безусловно нищо не зависеше от него, а любимецът не отпусна нито един гейм на противника си в откриващия сет и го завоюва за тъкмо половин час.

Мочизуки най-сетне се разписа в осмия гейм на мача и усети по какъв начин няма какво да губи, което му даде нужната убеденост да се отпусне и видяхме какъв брой бърза ръка има той. Бившият младежки първенец на Уимбълдън все по-успешно контрираше своя конкурент и не се опасяваше самичък да поема самодейността, а Фриц несъмнено беше подценил обстановката и не очакваше сходно видоизменение от другата страна на мрежата. Азиатецът проби за 4:3 в своя изгода и оттова насетне беше ослепителен на личен сервис, изравнявайки сетовете.

Решителната част също стартира по-добре за локалния любим, който имаше две ранни точки за пробив, само че международният номер 10 прояви темперамент и се измъкна от сложното състояние. Впоследствие защитаващият първенец пое контрола над дуела и взе преднина от 5:2, с което привидно отстрани интригата.

Японецът обаче не беше споделил последната си думи и реализира рибрейк на нула, вкарвайки конфликта във заключителен тайбрек, където напълно доминираше и си обезпечи четири следващи мачбола, а още първата опция беше осъществена благодарение на отлична офанзива към мрежата, която приключи с решително изп смач.

Unbelievable scenes in Tokyo, as #215 Shintaro Mochizuki, that didn`t have a single ATP win before this week, beats the defending champ and top seed Taylor Fritz 0-6, 6-4, 7-6(2) to reach the QFs in Tokyo.

Cameback from 2-5 in the 3rd set.

ONE OF THE UPSETS OF THE YEAR!
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР