Шейсет и два процента от българите смятат, че премиерът Бойко

...
Шейсет и два процента от българите смятат, че премиерът Бойко
Коментари Харесай

Галъп: Двама от трима одобряват дипломацията на Борисов

Шейсет и два % от българите считат, че министър председателят Бойко Борисов се оправя добре с външнополитически действия като председателството на Съвета на Европейски Съюз и дипломацията.  30 % са на противоположното мнение, а останалите се двоумят. Това демонстрират данни от експресен сондаж на " Галъп интернешънъл ".

Това е втората част от резултатите от експресния сондаж по настоящите в последните седмици тематики, извършен на 3 и 4 април измежду 801 пълнолетни българи по телефона с прилагане на панелна методика, която обезпечава задоволителна представителност на данните. Сондажът е самостоятелен от външно финансиране, а оптималното общоприетоо отклоняване е с 3.5 при 50 % дялове, означават от организацията.

Явно обществото ни утвърждава по-скоро уравновесените външни дейности, които са присъщи за Борисов, показват от организацията. Доказателство за това е и отношението към договарянията с турския президент Реджеп Тайип Ердоган. 62 % одобряват, че с него е належащо да се договаря, а 33 % считат, че договарянията с него са непотребни.

В същото време обаче обществото ни очевидно продължава да чака надалеч по-ефективни и твърди дейности против проблемите в страната и изключително по отношение на корупцията, считат от " Галъп интернешънъл ". Така да вземем за пример скорошните акции на прокуратурата в лечебни заведения срещат на практика единомислещо утвърждение - 93 %.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР