Шейната на Дядо Коледа е претоварена с подаръци за послушните

...
Шейната на Дядо Коледа е претоварена с подаръци за послушните
Коментари Харесай

Не е за вярване: Вижте къде Дядо Коледа получава подаръци СН...

Шейната на Дядо Коледа е претрупана с дарове за послушните деца, само че никой не се сещаше, че и той би се зарадвал някой да намерения за него. В Рио де Жанейро обаче Белобрадият дъртак към този момент получава кошници с храна след тежките години на пандемията в Бразилия, съобщи Агенция Франс Прес.

През рецесията поради COVID-19 " Дядо Коледа остана без работа ", тъй като тържествата в края на годината бяха анулирани, сподели Лимахем Черем, шеф на учебното заведение " Дядо Коледа " в Рио де Жанейро, което раздаде кошниците с храна.

В това извънредно учебно заведение десетки възрастни мъже посещават курсове по пеене, актьорско майсторство и дикция, с цел да се въплътят в брадатия мъж, който радва малчуганите, и да бъдат наети от търговски центрове, лечебни заведения или детски градини.

Но тези действия бяха мощно лимитирани по време на празниците в края на годината през 2020 година и 2021 година поради пандемията, която лиши живота на над 692 000 души в Бразилия. Заради нея на Дядо Коледа беше неразрешено да държи дребни деца на ръце.

По време на здравната рецесия " имахме единствено пет от нормалните тридесет контракта, а тези, които работеха, можеха единствено да помахат на децата през прозореца. Беше доста тъжно ", описа Лимахем Черем, чието учебно заведение е обучило близо хиляда Дядо Коледовци за 30 години, предава Българска телеграфна агенция.

Тази година има възкръсване, само че кошниците с храни, раздавани с помощта на дарения от една компания, са добре пристигнали за неговите " ученици " - пенсионери с ниски приходи.

" Тези пенсионери се връщат на работа в края на годината, с цел да завоюват задоволително пари и да могат да купят дарове на внуците си или даже да платят просрочени сметки ", разяснява Черем.

" Това е самопризнание за нашата работа. Ние носим наслада на децата, само че и на възрастните ", сподели Пауло Роберто Сантос, 63-годишен Дядо Коледа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР