Шейн Ларкин се превърна в основната причина за това Анадолу

...
Шейн Ларкин се превърна в основната причина за това Анадолу
Коментари Харесай

Невероятната вечер на Шейн Ларкин

Шейн Ларкин се трансформира в главната причина за това Анадолу Ефес да стигне до край в Евролигата за първи път в 43-годишната си история. Американският гард на истанбулския отбор сътвори същинска наказателна акция в истанбулското дерби от полуфиналите на шампионата, в което той и съотборниците му отстраниха миналогодишния финалист Фенербахче след 92:73.

Ларкин сложи връх по успеваемост в мач от Финалната четворка на най-реномирания шампионат в Европа, постигайки коефициент от 43 пункта. Това се случи след 30 точки за малко повече от 30 минути игра и 4/5 в стрелбата за 2 точки, 5/9 от тройката, както и 7/8 от наказателната линия. Впечатляващата статистика на 26-годишният баскетболист бе допълнена от 7 битки, 7 асистенции, 7 понесени нарушавания, както и 2 отнети топки.

Досегашните върхови достижения, що се касае до успеваемост във Файнъл 4, бяха дело на Трейджън Лангдън от ЦСКА (Москва) - 37 пункта през 2010 година и Екпе Юдо от Фенербахче с 36 пункта през 2017 година.

Избухването на Ларкин не е изненадващо, изключително поради мощното му показване в плейофите против Барселона (19.6 точки, 3.2 асистенции и 1.2 отнети топки при 50% успеваемост от тройката), а в постоянния сезон той се отчиташе със доста по-ниски индикатори - 10.1 точки, 3.0 асистенции и 0.8 отнети топки при 42.4% успеваемост от тройката.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР