Шейхът на Дубай Мохамед Бин Рашид Ал-Мактум трябва да плати

...
Шейхът на Дубай Мохамед Бин Рашид Ал-Мактум трябва да плати
Коментари Харесай

Развод за милиони: Шейхът на Дубай трябва да плати 728 млн. долара на избягалата си съпруга

Шейхът на Дубай Мохамед Бин Рашид Ал-Мактум би трябвало да заплати на някогашната си брачна половинка 728 млн. $ или 541 млн. лири . Това постанови Върховният съд на Англия, който гледа развода сред Ал-Мактум и Хая Бинт Ал-Хюсеин, която избяга в Лондон преди няколко години .

Средствата ще бъдат употребявани с цел да покрият разноските за защита на принцеса Хая до края на нейния живот, както и за издръжката на двете им деца на 9 и 14 години . Сумата, която би трябвало да получат наследниците на дубайския шейх възлизат на над 330 млн. $.
 Хая принцесата дезертьор Gulliver/Getty Images
 
Принцеса Хая избяга в Лондон с двете си деца през 2019 година, обявявайки, че се опасява за живота си . Британският висш съд застана на нейна страна. Сега тя живее в Лондон в имение на стойност 85 милиона лири. Хая е сестра на краля на Йордания Абдула II.

В началото на идването си във Англия, Хая твърдеше, че повода за бягството й е желанието на Мохамед бин Рашид ал-Мактум да ожени 11-годишната им щерка Джалила за престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман.

От своя страна шейх Ал-Мактум твърди, че принцесата му е изневерявала с някогашния си телоохоранител.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР