Шевченковският районен съд на украинската столица Киев избра мярка за

...
Шевченковският районен съд на украинската столица Киев избра мярка за
Коментари Харесай

Коломойски остава в ареста за 60 дни

Шевченковският областен съд на украинската столица Киев избра мярка за неотклонение на украинския предприемач Игор Коломойски . Според РБК-Украйна, става дума за задържане за период от 60 дни с опция за внасяне на гаранция от над 509 милиона гривни.

Съдията разпореди ареста на предприемача в правосъдната зала.

Отбелязва се, че при положение на освобождение под гаранция на Коломойски, той ще бъде длъжен да: да се отзове след приемане на правосъдна призовка; да не напуща обитаемото място, в което живее, без разрешението на следователя; да осведоми следователя при смяна на мястото на пребиваване; да съобщи всички паспорти.

Също по този начин му е неразрешено общуването със очевидци и други обвинени.
 Коломойски упрекнат по няколко члена от Наказателния кодекс
Коломойски упрекнат по няколко члена от Наказателния кодекс

Той е " изпрал " повече 12,5 млн. евро

Припомняме, че Службата за сигурност на Украйна (СБУ), Бюрото за икономическа сигурност и Главната прокуратура връчиха на предприемача обвиняване по няколко члена от Наказателния кодекс.

Според източниците става дума за обвиняване по членове 190 и 209 от Наказателния кодекс: машинация и заверка (пране) на имущество, добито по незаконен метод.

По-късно се появи известие на СБУ. " Установено е, че през 2013-2020 година Игор Коломойски е легализирал повече от половин милиард гривни (12,5 млн. евро), като ги е трансферирал в чужбина, употребявайки инфраструктурата на следени банкови институции ", се споделя в изказването, представено от украинските медии.

На 1 февруари тази година чиновници на украинските служби за сигурност, като няколко медии тогава оповестиха, че това е станало по отношение на следствие на вероятни финансови закононарушения.
 Обискират дома на Коломойски в Украйна
Обискират дома на Коломойски в Украйна

Бизнесменът е някогашен съдружник и спонсор на акцията на Зеленски

Коломойски е един от най-богатите хора в Украйна и бивш съдружник на президента Володимир Зеленски, който обаче стартира следствия против богати предприемачи, известни като " олигарси " в края на 2021 година - преди Русия да стартира пълномащабната си инвазия.

Коломойски, който е от централния град Днипро и има набор от активи, в това число един от най-влиятелните телевизионни канали в Украйна, поддържа предизборната акция на Зеленски през 2019 година

Съединените щати " поради присъединяване му в забележителна корупция ". Американските управляващи също по този начин упрекнаха Коломойски и негов бизнес сътрудник, че са " изпрали " откраднати средства през Съединените щати. Коломойски отхвърли каквото и да е нарушаване.
 Съединени американски щати удариха със наказания украинския олигарх Игор Коломойски
Съединени американски щати удариха със наказания украинския олигарх Игор Коломойски

Заради " забележителна корупция "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР