Шествия в подкрепа на Украйна се провеждат днес в различни

...
Шествия в подкрепа на Украйна се провеждат днес в различни
Коментари Харесай

Шествия у нас в подкрепа на Украйна

Шествия в поддръжка на Украйна се организират през днешния ден в разнообразни градове на страната. Българи и украинци излязоха по улиците на някои от огромните градове, с цел да покажат съпричастността си със страната, станала обект на съветската експанзия тъкмо преди година.



В София доста хора се събраха на площада пред Президентството, с цел да изразят своята съпричастност с украинския народ. Мирно шествие минава вечерта през централната софийска част до „ Орлов мост “.



Подобни шестия в поддръжка на Украйна през днешния ден имаше и в Бургас, Пловдив, Велико Търново, Стара Загора и Русе, а във Варна шествието ще бъде на следващия ден. 



В Бургас на площада пред общината се събраха стотици българи, осъждащи експанзията, украински бежанци, намерили леговище у нас и съветски жители, потърсили политическа протекция. Всички те дружно изрисуваха със запалени свещи гълъб, като знак на мира и Украйна с цялата й територия. Наредиха обувки, символизиращи жертвите във войната. 



Посланието, което самите украинци желаят да предадат, е, че макар бягството, макар болката в очите на децата им, макар тестването, на което са подложени, те не желаят да бъдат съжалявани, в противен случай – те намират мощ да продължат, да живеят, да поддържат, да благодарят, да се надяват, че напълно скоро ще се върнат назад вкъщи и да търсят съпричастност.



Шествие " Не на съветския гнет! България е с Украйна! " беше проведено довечера и в Русе.  " Искаме това обръщение да се популяризира и да има повече българи, които прочувствено и загрижено оказват помощ на украинските общности у нас и в Украйна ", сподели един от участниците в шествието Михаил Михов.



Сборният пункт на участниците бе на площад " Александър Батенберг " пред постройката на Русенския исторически музей. От там шествието мина по централната пешеходна улица в града, с цел да стигне пред Паметника на свободата. 




ТЕМА преди 1 час 486 преди 3 часа 457 преди 8 часа 375
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР