Шествия, но и протести, ще бележат Деня на народните будители

...
Шествия, но и протести, ще бележат Деня на народните будители
Коментари Харесай

И протести в Деня на будителите

Шествия, само че и митинги, ще бележат Деня на националните будители у нас. На публична гала пред президентството президентът Румен Радев ще одобри почетния строй на Националната гвардейска част, а след церемонията ще се срещне на " Дондуков " 2 с ръководители на институции в региона на науката, образованието, културата и изкуството. В 14:00 ч. президентът ще взе участие в тържественото заседание на Българската академия на науките и ще връчи премиите за млади и най-млади учени на Българска академия на науките, оповестиха от " Дондуков " 2, съобщи Offnews.

КТ " Подкрепа " пък провежда протестно шествие против " геноцида над работещите в науката ". То ще тръгне в 11 ч. от централата на Българска академия на науките и ще стигне до Националната библиотека.

Софийската организация на Българска социалистическа партия провежда " шествие с книга в ръка " от 16:30 ч., което започва от паметника на Иван Вазов. От 18:00 часа ул. " Позитано " 20 ще бъде показан кино лентата " Борис I – Слово за буквите " по сюжет на Анжел Вагенщайн с присъединяване на Стефан Данаилов в основната роля.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР