Шествието Безсмъртният полк ще се проведе във Варна на 9

...
Шествието Безсмъртният полк ще се проведе във Варна на 9
Коментари Харесай

Шествие Безсмъртният полк организират утре във Варна, ПП-ДБ искат да бъде забранено

Шествието " Безсмъртният полк " ще се организира във Варна на 9 май, научи Moreto.net.

Участниците ще се съберат в 17.00 часа до Слънчевия часовник на входа на Морската градина.

Час по-късно, в 18.00 часа, колоната ще тръгне с портрети и песни към Пантеона, където ще бъдат положени цветя. Там е планувана и тържествена стратегия, оповестяват уредниците в обществените мрежи.

В отговор на запитвана на Moreto.net от общинската администрация оповестиха, че е постъпило съобщение за митинг–шествие, чиято тематика е „ За опазване паметта за Втората международна война “ от Диана Алексиева.

То е заведено в осведомителната система и дава отговор на условията, посочени член 8 и член 11 от Закона за събранията, митингите и манифестациите (ЗСММ).

Общинската администрация няма съображение да отхвърля сходни прояви , в случай че те са съобразени с наративната уредба, какъвто е актуалният случай.

Община Варна навреме е сезирала ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна, районните администрации, а при нужда - и други институции, показват от общинската администрация.
Днес градските организации на партиите в обединението " Продължаваме промяната - Демократична България " - Варна изпратиха декларация до кмета Иван Портних, в която упорстват шествието " Безсмъртният полк " да бъде анулирано .

Ето какво се споделя в декларацията, изпратена до Moreto.net:

Във връзка с плануваното на 9 май 2023 година шествие на т. нар „ вечен полк “, от Коалиция „ Продължаваме промяната - Демократична България “ настояваме проявата да бъде неразрешена на територията на гр. Варна.

През миналата година този боен церемониал бе неразрешен в доста страни поради експанзията на Русия в Украйна, като кметът на Рига даже го назова „ фестивал на гибелта “.

На шествието в центъра на гр. София имаше знаци KGB и Z, съветски флагове, портрети на Путин и Рамзан Кадиров.

В средата на март 2023 година Международният углавен съд в Хага издаде заповед за арест на съветския президент Владимир Путин. Това е явен знак, че прояви, подкрепящи страна спонсор на тероризма, са неприемливи на територията на страна членка на Европейски Съюз. Само една от аргументите за възбрана е обявлението за събитието, което гласи: „ Единствените флагове, които са позволени при провеждането на полка са знамената на България, Русия, на Победата и на Съюз на съветските социалистически републики. “

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР