Шествие за запазване на дивите плажове ще се проведе в

...
Шествие за запазване на дивите плажове ще се проведе в
Коментари Харесай

Шествие за запазване на дивите плажове ще се проведе в София

Шествие за опазване на дивите плажове ще се организира в София. То ще стартира от 18 часа на площад " Народно заседание ", а уредници са Граждани за Природа .
" Каним всеки, на който му пука за бъдещето, на протестно шествие против вандалското и безредно застрояване на Черноморското крайбрежие, което унищожава Природата и биоразнообразието , подкопава опциите за развиване на първокласен и резистентен многосезонен туризъм с висока степен на добавена стойност за локалните общности. ", споделят уредниците. Техните претенции са следните:
1. Настояваме неотложно да бъдат импортирани промени в съответните законите, които да подсигуряват опазването на дребното останали диви плажове и зоните зад тях.
2. Настояваме за отменяне на всички Общ устройствен план, Подробен устройствен план и разрешителни за градеж, които опонират на нормите за запазване на околната среда.
3. Одържавяване на всички територии, попадащи в предпазени зони
4. Настояваме неотложно институциите да изпълнят отговорностите си по отношение на:
- поддържането на регистри с настояща информация за Общ устройствен план, Подробен устройствен план и разрешителни за градеж от всички общини
- преместване на всички картирани дюни от профилираната кадастрална карта в кадастъра и служебно да се промени предназначението им в дюни
- преместване на всички изтекли по период промени в предназначението на урбанизирани територии – назад в предопределение земи и гори.
По-рано денем от 11 часа ще стартира Глобална Климатична стачка за бъдещето. Мястото на събитието е ул. " Московска " 33 в София.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР