Шествие за военна помощ и солидарност с Украйна се проведе

...
Шествие за военна помощ и солидарност с Украйна се проведе
Коментари Харесай

Шествие за солидарност с Украйна се проведе в София

Шествие за военна помощ и взаимност с Украйна се организира довечера в столицата. Те приканват държавното управление да заеме почтена позиция в отношението си към войната в Украйна. Пред президентството, събралите се освиркаха Българска социалистическа партия и президента Румен Радев. Според тях, позицията на президента е позорна и приканиха за ясна и безапелационна позиция във връзка с изпращането на военна помощ за Украйна.

 Шествие в поддръжка на Украйна Шествие в поддръжка на Украйна Източник: Фейсбук
Те настояха българското държавно управление да вземе решение, макар че по думите им сходна стъпка към този момент е закъсняла. Хората на площада призоваваха България да не бъде неутрална и да отбрани нападната страна, а не агресора. В самодейността вземат участие и доста украински жители и бежанци, които развяват флагове и плакати с апели " Оръжие за Украйна ".

 Шествие в поддръжка на Украйна Шествие в поддръжка на Украйна Източник: Фейсбук
Шествието потегли в 18:30 ч. от постройката на президентската администрация и стигна до Орлов мост. Според уредниците повече от 2 месеца откогато избухна войната българското държавно управление към момента не е излязло с ясно и цивилизовано решение по отношение на войната в Украйна.

Затова са организирали това шествие, с цел да го приканят да изпрати военна помощ на Украйна и да заеме почтена позиция в отношението към тази ужасна война.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР