Шествие в защита на жените от Иран се провежда в

...
Шествие в защита на жените от Иран се провежда в
Коментари Харесай

В защита на жените от Иран: Шествие за мир в подкрепа на човешките права

Шествие в отбрана на дамите от Иран се организира в София. Демонстрацията стартира пред пилоните на НДК и ще продължи до Иранския културен център. 

Тази заран част от уредниците гостуваха в „ Добро утро, Европа “.

Според един от тях един от първите проблеми, които би трябвало да се решат е отношението на Държавна организация за бежанците към бягащите от Иран.

 
Много е значимо да отбележа, че държавна организация за бежанците към момента третира иранците като хора, които идват от сигурна страна. Последните събития през последните седмици и месеци демонстрират, че нещата там не са за подценяване. Данните сочат за най-малко 400 убити и десетки задържани.
Диана Димова, Фондация „ Мисия Криле “

В студиото на Euronews Bulgaria иранските жители Фирузе Акбари и Махди Мосадегпур обявиха, че иранците не възприемат висшия водач Али Хаменей като свои законен началник, нито правилата, които са налагани от властта в страната.

 
Хиджабът въобще не е наша традиция, това е нещо, което режимът у нас ни постанова от 44 години.
Фирузе Акбари

Целта на митингите, изясни Фирузе Акбари, е да бъде свален режима на аятоласите.

 
Тези хора, които са на власт сега, те не са представители на иранския народ. Ние желаеме да ги махнем и да не бъдат повече те.
Фирузе Акбари

Според иранските управляващи дамите в страната са абсолютно подчинени на мъжете и на страната.

 
Те просто са един предмет и държавното управление и мъжете могат да вършат с тях каквото си желаят. Това са хора, които желаят най-простото нещо – независимост. Много е просто. Да могат да вземат решение по либерален метод. А не когато излезеш на митинг – да те убият. Защото полицията там има право да стреля на месо.
Алек Алексиев

Исканията на уредниците са безапелационна позиция на България за метода, по който се отнася режима на аятоласите с дамите в Иран и експулсиране на иранския дипломат у нас Сейд Расули.

Запис от диалога с уредниците вижте в идващото видео:
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР