Шествие ще премине днес през пазарджишкото село Братаница в памет

...
Шествие ще премине днес през пазарджишкото село Братаница в памет
Коментари Харесай

Изпращат убитото 8-годишно момиченце с шествие в Братаница

 Шествие ще премине през днешния ден през пазарджишкото село Братаница в памет на 8-годишната Мони, която през вчерашния ден бе прегазена от антимафиот на пътя Пазарджик-Велинград.

Момиченцето е втората жертва на това място, откакто преди 2 години " Форд “ блъсна и умъртви 15-годишен, напомнят локални хора. Освен двете деца, жертва на превишена скорост е станал и възрастен мъж, а най-малко три са огромните произшествия станали с разнообразни хора първоначално или края на трасето.

В момента то още веднъж е претрупано поради ремонта на пътя Звъничево – Септември.

" Да пресечеш е невероятно в продължение на минути, а от време на време и до половин час. Децата са инструктиране да пресичат единствено на пешеходната пътека, само че даже и това не можа да избави дребната Мони, която почина пред очите на братчето си Валентин “, описват жителите на Братаница.

Пътят е част от републиканската пътна мрежа, той свързва Пазарджик с Велинград, само че не е добре обезопасен, предвид на това, че минава през центъра на обитаемо място.

И довечера се чака да има бдение на лобното място на детето, а жителите на селото упорстват да се подхващат ограничения за понижаване на пътните произшествия в обитаемото място, както и за обективен развой против виновника от звеното " БОП “, прегазил момиченцето.

Служителят работи в Пазарджик. Той е карал с превишена скорост и откакто е блъснал 8-годишната Мони, е бутнал  и пътен знак. Пробите му за алкохол и дрога са негативни. Повдигнато му е обвиняване за породената крах на детето, а той ще остане в ареста и през днешния ден. Все още не е ясно кой тъкмо е мъжът провокирал злополуката. Той може да бъде арестуван по закон за още 72 ч.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР