Шествие под името Марш за свобода на конопа с искане

...
Шествие под името Марш за свобода на конопа с искане
Коментари Харесай

Марш "Свобода за конопа" премина през центъра на София

Шествие под името " Марш за независимост на конопа " с искане да се легализира потреблението и развъждането на дребни количества марихуана в България, мина през центъра на София през днешния ден.

Организаторите на акцията " Свобода за конопа " декларират три съществени претенции:

- декриминализиране на притежанието на дребни количества трева за персонални цели;

- опция за развъждане на до две растения в домашни условия - по този начин ще изчезнат дилърите, тъй като потребителят самичък ще си е " снабдител " ;

- да се разреши използването на канабиса за медицински цели у нас.

" Можем като общество и да не сме съгласни дали тревата лекува и дали би трябвало да се продава наедно с цигарите и алкохола (които сигурно не лекуват), НО всички можем да се съгласим, че над един милион българи, пушещи трева, не заслужават от 1 до 3 години затвор за едната им цигара в джоба ", акцентират на фейсбук страницата си.

Те споделят, че " от данните на Министерство на вътрешните работи се вижда ясно по какъв начин вместо огромните трафиканти и дилъри, под ударите на закона попадат млади, работещи, фамилни хора....и то за смешни количества като 0.2 грама ".

Декриминализирането на домашното развъждане ще остави дилърите без бизнес и ще направи учебните заведения доста по-безопасни, считат основателите на " Марша за независимост на конопа ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР