Шестте проби са били констатирани в частна лаборатория Частна лаборатория

...
Шестте проби са били констатирани в частна лаборатория Частна лаборатория
Коментари Харесай

Първи случаи на Омикрон у нас, чака се потвърждение от НЦЗПБ

Шестте проби са били установени в частна лаборатория
Частна лаборатория у нас заяви за първи случаи на новия вид на Омикрон у нас. 

„ В петък имахме една позитивна проба, през вчерашния ден имахме пет. Очаквам, че до януари те ще станат повече. Изпратили сме пробите към Националния център по заразни и паразитни заболявания. Те са правени  със скринингов тест. Той е задоволително осведомителен и поради епидемиологичните данни не чакам да има разминаване сред него и теста със секвениране. Над 93% данните от резултатите се препокриват “, изясни притежателят на огромна верига лаборатории Недялко Калъчев пред Нова нюз.

„ Имаме подозрение за от много лаборатории “, удостовери проф. Ива Христова, шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Новият вид на ковид към този момент е преобладаващ в редица страни. Съединените щати оповестиха, че над 70 % от новите инфектирани са с Омикрон. По-късно Дания разгласи, че и при тях това към този момент е преобладаващият вид.

Вчера Световната здравна организация предизвести, че хората не би трябвало да пътуват по празниците.

„ Отговорното държание би било да съблюдаваме обществена отдалеченост и да взимаме към този момент познатите ограничения за персонална отбрана и хигиена “, гласи известието.

като Нидерландия, Ирландия и Германия върнаха част от рестриктивните мерки поради разновидността.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР