Шестте месеца на Българското ротационно председателство на Съвета на ЕС

...
Шестте месеца на Българското ротационно председателство на Съвета на ЕС
Коментари Харесай

Българското председателство – под знака на четири приоритета

 Лиляна Павлова европредседателство Шестте месеца на Българското ротационно председателство на Съвета на Европейски Съюз са основни за бъдещето на Общността. Решенията, които ще бъдат взети, законодателните актове, които ще бъдат признати, и срещите и полемиките, които ще се проведат, ще формулират дневния ред на Европа за околните години. България има задачата да управлява тези значими процеси в ролята на изкусен и уравновесен медиатор сред от време на време крайните мнения на страните-членки.
Сред водещите цели на страната ни е работата за младежите. Целта е пренасочването на средствата от европейския бюджет към новите провокации да не ги ощети и да се намерят способи за справяне с младежката безработица, слабото нарастване на заплатите, за вложения в образованието и за основаване на равни благоприятни условия.
България си слага и задачата да подсигурява сигурността и стабилността на Европа. По тази тематика огромният въпрос е системата за преразпределение на бежанци и мигранти. Ще се обърне изключително внимание на Единния защитителен съюз и на ефикасния надзор на външните граници.
Като значим приоритет страната ни е заложила и тематиката за Западните Балкани. Акцентът тук е обвързван с даването на европейска вероятност и построяването на съгласуваност сред жителите на балканските страни – пътна, железопътна, въздушна, енергийна, просветителна и цифрова. Ще се търсят и способи за обезпечаване на непоклатимост и вложения в района.
И не на последно място е огромната тематика за цифровата стопанска система и единния дигитален пазар. Като ръководител на Съвета на Европейския съюз, България ще постави старания за регулирането на интернет пространството и за възстановяване на киберсигурността. Ще работи и за развиването на района като балкански хъб за започващи компании в осведомителните технологии.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР