Шестте души, които са в неизвестност, откакто мост в Балтимор

...
Шестте души, които са в неизвестност, откакто мост в Балтимор
Коментари Харесай

Обявиха за мъртви шестима, изчезнали при срутването на моста в Балтимор

Шестте души, които са в неопределеност, откогато мост в Балтимор рухна, откакто товарен транспортен съд се блъсна в него, са считани за мъртви. Това заяви Бреговата защита на Съединени американски щати и добави, че издирването на оживели е спряно, съобщи Българска телеграфна агенция.

Имайки поради какъв брой дълго продължава избавителната интервенция и температурата на водата, " не считаме, че ще намерим който и да било от тези хора жив ", съобщи контраадмирал Шанън Гилрет. Заради ниската температура на водата и подводните течения са спрени акциите на водолазите. Издирването ще продължи единствено над вода благодарение на плавателни съдове.

Най-малко двама души бяха извадени през вчерашния ден от водата. 

По време на злополуката на моста е имало служащи, които са ремонтирали пътното платно. Не е ясно обаче какъв брой тъкмо са били те. Бреговата защита заяви, че знае за шестима изчезнали.

Стоманеният мост " Франсис Скот Кий " над река Патапско, в който през вчерашния ден се блъсна товарният транспортен съд и който вследствие на това рухна, е открит е през 1977 година след 5 години строителство и е дължина 2,6 километра. Годишно по него минават 11,3 милиона транспортни средства, показва ръководството за превоз на щата Мериленд. Мостът ги води на междущатска автомагистрала 695, която заобикаля Балтимор. Под него минават кораби от и за пристанището в Балтимор.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР