Шестото поколение на Opel Corsa е готово за пазарната премиера

...
Шестото поколение на Opel Corsa е готово за пазарната премиера
Коментари Харесай

След десетки тестове следващото поколение на Opel Corsa е готово

Шестото потомство на Opel Corsa е готово за пазарната премиера през тази есен. Въпреки че новият модел е основан благодарение на най-новите, най-бързите и най-рентабилните способи за компютърно конструиране във виртуална среда, в този момент инженерите на Opel използвт своите нормални способи и места за тествания. От месец януари на проби са подложени ходовата част, задвижването, електрониката, светлините и останалите системи на новата генерация на Corsa, като инженерите на Opel употребяват суровите условия на дългата полярна зима в шведската част на Лапландия за интензивни проби върху замръзнали езера и покрити със сняг пътища. Освен това, сега коли от предварителната индустриална серия минават тествания по пистите и полигоните в тестовия център на компанията в Дуденхофен и се подлагат на проби за електромагнитна съгласуемост в EMC лабораториите на развойните уреди в централата в Рюселсхайм.


Благодарение на олекотената структура, тежестта на новата генерация на бестселъра е с 10 % по-ниско от това на предходния модел. Ходовата част се отличава с типичния за моделите на марката Opel отличен баланс сред състезателен дух и комфорт, само че новият модел е доста по-динамичен от своя предходник. Opel ще предложи за първи път в гамата на Corsa захранвана с акумулатори електрическа версия още при пазарната премиера на модела при започване на лятото.

Тестовете с неузнаваемо маскирани коли по публичната пътна мрежа в Лапландия започнаха малко след Коледа предходната година. От януари до март ледът на замръзналите езера е с дебелина към един метър, тъй че тестовите коли, снегорините и камионите за напръскване на вода могат да се движат гладко по тях.

След сполучливо довеждане докрай на всички проби за придвижване с висока скорост по автомагистрала, новата Corsa може и да се изкъпе в особено плануванаъа за задачата изпитателна вана с разнообразни дълбочини на водата, започвайки от минималните 25 сантиметра. Въпреки изтласкваната пред автомобила огромна вълна при влизане във водното затруднение, водата не трябва да прониква навътре в купето, моторът не би трябвало да поема вода през въздушния филтър, а електрическата апаратура и всяка друга сензитивна част в автомобила следва да бъдат несъмнено предпазени от влагата. Въпреки че е подложен на високо водно налягане, панелът за отбрана на мотора изпод също би трябвало да издържи тестванията без повреди.



Докато развойните прототипи и колите от предпроизводствената серия минават тествания в далечния север, в Дуденхофен и на разнообразни други секретни места в и отвън Германия, други прототипи на новото потомство минават през съществени проби в изпитателните уреди и лабораториите в Рюселсхайм. Изпитанията за електромагнитна съгласуемост (ЕМС) да вземем за пример се организират още във етапа на разработка на новите модели. Те подсигуряват, че другите електронни системи ще работят надеждно без да се поддават на нездравословни разстройства.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР