Шестокласникът, участвал в сбиването, довело до отстраняване на далака на

...
Шестокласникът, участвал в сбиването, довело до отстраняване на далака на
Коментари Харесай

Наказание заради детето без далак, кампания против агресията в училищата

Шестокласникът, взел участие в сбиването, довело до премахване на далака на неговия съученик, ще бъде изместен в друго учебно заведение. Това реши педагогическият съвет на учебното заведение, съобщи NOVA.

В двучасовия ексклузивен съвет участваха над 80 педагози. Решението им бе единомислещо.

Сбиването стана в учебно заведение в учебно заведение "Йоан Екзарх Български " в Шумен.

Шестокласникът Красимир се сбил със собствен съученик в часа по математика. На два пъти учителката ги разтървавала, а след втория път ги изпратила при педагогическия консултант. Тогава е пратено и трето дете.

Междувременно стартира интернационална осведомителна акция против издевателството в учебните заведения.

Известни персони, психолози, учители, деца и техните родители ще се включат в самодейността, която е на обичания детски ефирен канал Cartoon Network. Тя започва през вчерашния ден.

Творческото съревнование „ Клуб другарство “ се организира и в други страни в Европа, в това число Румъния, Полша, Унгария, Русия, Белгия, Нидерландия и Люксембург. Акцията има за цел да помогне на децата и младежите да се научат да поддържат връзка между тях без експанзия, да бъдат положителни едни с други, което ще ги направи и доста по-успешни персони и хора. Важно обръщение за учениците е да разпознават насилието и да реагират вярно на него.

Цел на акцията е да помогне и на жертвите на принуждение, и на насилниците, които също имат потребност от другар и схващане, тъй като постоянно самите те първо са били обект на тормоз. Така на децата ще бъде подсказано по какъв начин могат да бъдат същински другари и добре настроени към другите.

Като основен детайл на акцията, за един месец всички учебни заведения в страната ще се трансфорат в креативен работилници,

в които цели класове ще могат да основават собствен дизайн за значки за другарството. С тях те ще вземат участие в конкурс, а най-хубавата концепция ще бъде осъществена и децата ще могат да видят своите значки осъществени.

За да се случи това, учителите би трябвало да отделят време със своите класове с деца от 6 до 18-годишна възраст, в които дружно като група да изработят концепцията. Експерти от Асоциация „ Родители “ ще оказват помощ с насоки на преподавателите, които желаят да дадат опция на своите ученици да вземат участие в конкуренцията. Съвместната работа на учениците е добър метод за насърчаване на нюх за другия, приемливост и групов дух. Конкурсът стартира на 27 септември, а планове могат да бъдат подавани от учителите до 22 октомври на уеб страницата на акцията. Ще бъдат отличени три класа – един победител, един на второ място и един на трето.



На 25 октомври жури ще избере най-якото предложение. Класът, който е неин основател, ще получи същински значки със своя дизайн и лични брандирани дарове с героите на Cartoon Network.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР