Шестнайсет души бяха арестувани по време на снощния протест в

...
Шестнайсет души бяха арестувани по време на снощния протест в
Коментари Харесай

Хиляди протестираха в САЩ в защита на климата, има и арести

Шестнайсет души бяха задържани по време на снощния митинг в отбрана на климата пред Американския музей на естествената история в Ню Йорк, заяви Асошиейтед прес.
Арестите са за нарушение на реда по време на акцията, при която протестиращи легнаха пред музея и блокираха трафика.

Хиляди възпитаници в Ню Йорк се включиха в международния училищен митинг в петък, въодушевен от образеца на 16-годишната шведка Грета Тунберг, която стартира еднолична акция в отбрана на климата преди година и я продължи всеки петък пред Народното събрание на Швеция.

Стотици възпитаници и дребни деца дружно с родителите си стачкуваха и в Сан Франциско. Преди шествието си те се събраха пред локалния офис на председателката на Камарата на представителите в американския Конгрес Нанси Пелоси и настояха тя да поддържа по този начин наречения "Зелен Нов курс ". Това е законопроект, импортиран от конгресмен и сенатор от Демократическата партия, който има за цел да трансформира американската стопанска система за битка с изменението на климата и основаване на хиляди работни места в региона на възобновимите енергийни източници.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш съобщи, че те бил въодушевен от ученическата стачка в отбрана на климата да свика специфична среща през септември, отдадена на незабавната потребност от ограничения против измененията в климата. "Моето потомство не съумя да отговори вярно на трагичното предизвикателство на климатичните промени ", написа Гутериш в позиция, оповестена в "Гардиън ".

Стотици възпитаници се събраха и пред Капитолия във Вашингтон с лозунги "Искаме да се паникьосате ", "Времето изтича ", "Това е нашето бъдеще ". Около хиляда души стачкуваха и в Сейнт Пол, Минесота.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР