Шестнайсет афганистански полицаи бяха убити вчера от американски „приятелски огън“

...
Шестнайсет афганистански полицаи бяха убити вчера от американски „приятелски огън“
Коментари Харесай

Шестнайсет афганистански полицаи бяха убити от американски „приятелски огън“

Шестнайсет афганистански служители на реда бяха убити през вчерашния ден от американски „ другарски огън “ в провинция Хелманд, съобщи Агенция Франс Прес, като се базира на полицейски източници.

По-рано през днешния ден Пентагонът удостовери за случая, само че заяви за 12 убити по простъпка и двама ранени, съобщи АП.

В декларация на Пентагона се споделя, че злощастният въздушен удар е уцелил постройка на полицията. Той е бил осъществен при интервенция с поддръжката на Съединени американски щати против талибански бунтовници в региона.

Изказват се и съболезнования на околните на убитите служители на реда.

Началникът на полицията в региона Герешк – Абдул Гафар Сафи, съобщи за АП, че убитите полицейски офицери са взели участие дружно с афганистански военни в интервенции против талибаните. Те не са били в униформи, заради което евентуално са били взети по простъпка за талибански бойци, прибавя АП.

По-голямата част от провинция Хелманд е под контрола на талибаните, с които афганистанската войска и полиция водят яростни боеве, с цел да си възвърнат територията. НАТО и Съединени американски щати имат военно наличие в Хелманд в поддръжка на афганистанските сили.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР