Шестнадесет подвижни избирателни секции са сформирани в Шуменския избирателен район

...
Шестнадесет подвижни избирателни секции са сформирани в Шуменския избирателен район
Коментари Харесай

Ето колко подвижни секции са сформирани в Шуменския избирателен район

Шестнадесет преносими изборни секции са образувани в Шуменския изборен регион по отношение на идните избори за народни представители на 2 април 2023 година Това заяви през днешния ден представителят и зам.-председател на Районната изборна комисия (РИК) Мариела Иванова, съобщи Българска телеграфна агенция.

В десетте общини на региона само в Нови пазар няма да има преносими изборни секции. Най-много, по четири, са разкрити в общините Шумен и Върбица. Още една секционна изборна комисия е образувана в МБАЛ – Велики Преслав. С това общият брой на секциите в област Шумен става 319.

Районната изборна комисия в Шумен е одобрила тираж на бюлетините-188 500 броя, или с 200 повече от изборите през месец октомври 2022 година

От РИК припомнят на гласоподавателите с трайни увреждания, които не им разрешават да изоставен дома си, само че желаят да гласоподават с преносима изборна кутия и не са подали заявление в периода до 18 март, че могат да гласоподават с преносима изборна кутия, в случай че заявят това до 27 март в писмена форма, посредством заявление по пример или посредством електронно заявление до кмета на общината по непрекъснатия им адрес или сегашния им адрес в случаите, когато са подали заявление и са били вписани в изборния лист по сегашния им адрес за гласоподаване, при изискване че на територията на обитаемото място е назначена преносима изборна секция. Заявлението за регистриране в листата за гласоподаване с преносима изборна кутия би трябвало да е саморъчно подписано и може да бъде подадено от упълномощено лице или изпратено по пощата, факс или електронно заявление със същото наличие през интернет страницата на съответната община. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР