Шесткратният златен медалист от Олимпийските игри в Барселона през 1992

...
Шесткратният златен медалист от Олимпийските игри в Барселона през 1992
Коментари Харесай

Един от най-успешните гимнастици на всички времена: Само Фелпс и Шпиц са пред мен

Шесткратният златен медалист от Олимпийските игри в Барселона през 1992 година Виталий Шчербо се срещна със спортния държавник Кирил Евтимов в личната си школа по спортна гимнастика в Лас Вегас.

Легендарният беларусин е един от най-успешните гимнастици на всички времена. Той е единствения играч при мъжете, спечелил международните трофеи в осемте вероятни дисциплини в гимнастката. Евтимов върна именития състезател към златните години от неговата кариера.
 Снимка 527080
Източник:

Ето какво е споделил Виталий пред Кирил:

" Близо 30 години минаха от Олимпиадата в Барселона, само че няма и ден, в който да се не сещам какво реализирах там. Още ме побиват тръпки като виждам на запис осъществяванията ми. Това, което направих е неповторимо и надали скоро ще се повтори.

Само Майкъл Фелпс и Марк Шпиц имат извоювани повече златни медали от мен в границите на една Олимпиада. Този факт ме прави още по горделив. Радвам се, че след толкоз години хората още помнят триумфите ми, които реализирах с цената на доста труд и старания ".

В момента именитият олимпиец работи всекидневно в школата си в града на хазарта, която носи неговото име.

В залата открита през 1998 година упражняват деца от най-различни възрасти. Да ги тренира и направлява в спорта му доставя голямо наслаждение. Силно се надява от там да излезе новия Виталий Шчербо, макар жестоката конкуренция. В школата му работи и българинът Радослав Шопски, който е някогашен наш гимнастик.

Кирил Евтимов подари на именития състезател бутилка българско вино " Бургозоне " и екип на националния тим на легендата Елин Топузаков. От своя страна Шчербо, който е член на Залата на славата по гимнастика от 2009 година зарадва бургазлията със свои тениска и подписан афиш.
 Снимка 527079
Източник:

" Специални поздрави на моя другар Йордан Йовчев, превъзходен играч, оставил голяма следа в нашия спорт. Засякохме се с него на две Олимпиади последно в Атланта, където Краси Дунев също остави отлични усещания ", споделя още Виталий.
 Президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев се срещна с ректора на УНСС Кирил Евтимов също участва на срещата
Президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев се срещна с ректора на УНСС Кирил Евтимов също участва на срещата

Бяха разисквани опциите за взаимни проекти

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР