Шесткратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън призна, че

...
Шесткратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън призна, че
Коментари Харесай

Люис Хамилтън: По-добре да има състезания без публика, отколкото да няма такива

Шесткратният международен първенец във Формула 1 Люис Хамилтън призна, че тръпката от надпреварите и поддръжката на публиката му липсват, само че се надява въпреки всичко сезон 2020 да може да започва, в случай че и това да се случи пред празни трибуни.

" Не знам какъв брой вълнуващо ще бъде за почитателите да гледат надпревари единствено от домовете си, само че това е по-добре от нищо. Все отново това е сложен миг за всеки водач, тъй като почитателите са тези, които вършат положителното съревнование ", сподели 35-годишният британец, написа Българска телеграфна агенция. Новият сезон във Формула 1 трябваше да започва през март месец, само че поради пандемията от COVID-19 всички надпревари най-малко до края на юни месец бяха отсрочени или анулирани. Надеждата на управата на международния шампионат е той да може да бъде възобновен при започване на юли в Австрия, след което следва и домашното за Хамилтън Гран при на Англия.

" Навсякъде по света колкото повече почитатели имаш, толкоз по-добра е атмосферата. Особено тук-там като " Силвърстоун " и " Монца " тяхното неявяване ще се усети доста мощно ", изясни водачът в изявление, оповестено на страницата на тима му " Мерцедес ".

" Такива надпревари ще носят чувството на предсезонни проби, само че е реалност, че ми липсва възприятието да се състезавам ", добави Хамилтън от вкъщи си.

" Засега се усещам отлично, тъй като нямам спомен по кое време за последно съм бил на едно място за цели шест седмици. Имах време да преоткрия нещата, които обичам, като им отделя повече време. Това ми дава сила и убеденост да работя още повече ", разкри британецът и добави, че се старае да гледа оптимално положително на създалата се обстановка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР