Шесткратният европейски шампион Даниел Асенов се завърна днес от Олимпийските

...
Шесткратният европейски шампион Даниел Асенов се завърна днес от Олимпийските
Коментари Харесай

Тайсъна от Кукорево цитира Кобрата при завръщането си от Токио |

Шесткратният европейски първенец Даниел Асенов се завърна през днешния ден от Олимпийските игри в Токио дружно със старши треньора Жоел Арате. Боксьорът ни зае девето място в крайното нареждане при 52-килограмовите, откакто отстъпи в здрава борба на испанеца Габриел Ескобар, настоящ европейски отличник, с 1:4 съдийски гласа.

Родният гений, известен с прозвището Тайсъна от Кукорево, показа при идването си в София, че гледа оптимистично към идващите трудности, които ще се изпречат на пътя му.

„ Ще стартираме още веднъж подготвителния развой, чака ме международно състезание. Нормално е да съм обиден от случилото се. Имах потребност от отмора, в този момент започваме отначало. Бях добре квалифициран физически и душевен.

Съдиите просто не ни оставиха избор от средата на втория рунд, откакто видях резултата от него. След това нямах друга опция с изключение на да се хвърля малко по-хаотично и да надделея физически. Може би трябваше да стартира по-хладнокръвно, само че имаше напрежение. В последна сметка това са Олимпийски игри, не е републиканско състезание.

Всеки гледа в мен и би трябвало да се потвърдя. Опитах се да защитя достойнството на България, скърбя, че разочаровах доста хора. Загубата си е загуба. Както споделя Кубрат Пулев - “Продължаваме напред ”. Забравяме за предишното и продължаваме към нови триумфи. Вярвам, че ще настъпят ”, сподели Асенов.

Той пожела на Стойка Кръстева, която в сряда ще боксира за място на финала в категория до 51 кг, да се завърне със злато от Токио.

„ Аз съм сигурен в нея, тя е доста работлива и се е потвърдила през годините освен като човек, само че и като състезател. Аз имам вяра, че тя може да стигне до финала и да завоюва златния орден. Силно се надявам ”, сподели още Даниел.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР