Шесткратната победителка на US Open Серина Уилямс продължава участието си

...
Шесткратната победителка на US Open Серина Уилямс продължава участието си
Коментари Харесай

Серина спря втората поставена на US Open

Шесткратната победителка на US Open Серина Уилямс продължава присъединяване си на тазгодишното издание на шампионата. 40-годишната американка изкова сложна победа с 2:1 сета над поставената под №2 Анет Контавейт - 7:6(4), 2:6, 6:2. Мачът продължи съвсем два часа и половина.

Първият сет бе извънредно оспорван и вървеше гейм за гейм. Уилямс първа съумя да стигне до пробив при 5:4, само че не съумя да го затвърди и още в идващия гейм също бе пробита за 5:5. В последна сметка срещата трябваше да се реши в тайбрек, където американката сподели по-здрави нерви и се наложи със 7:4 точки.

Във втория сет Контавейт внезапно подвигна равнището в представянето си и още от началото пое контрола с два бързи пробива за 3:0. Тя позволи единият от пробивите да бъде върнат, само че незабавно по-късно за трети път проби сервиса на съперничката си и в последна сметка стигна до триумфа с 6:2, като по този начин изравни общия резултат в мача.

В решаващия трети сет палачинката се обърна и този път Серина пое контрола с два бързи пробива първоначално, след което не изпусна самодейността, като с трети пробив постави точка на разногласието за крайното 6:2.

В идващия кръг американката ще играе с Айла Томлянович, която се наложи също в три сета - 1:6, 6:2, 7:5 над Евгения Родина.

Напред в шампионата не престават и други от фаворитките като Медисън Кийс, Коко Гоф, Онс Жабур и т.н.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР