Шестият випуск по специалността Военен лекар започна своето обучение в

...
Шестият випуск по специалността Военен лекар започна своето обучение в
Коментари Харесай

Шести випуск военни лекари започна своето обучение


Шестият випуск по специалността „ Военен доктор ” стартира своето образование в Медицински университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ - Варна.

Преди дни 20-те младежи поставиха и военна клетва по време на публична гала във Висшето военноморско учебно заведение.

На откриването на новата 2022/2023 образователна година в МУ участва и полк. доцент Иван Попиванов, заместник-началник на ВМА по учебно-научната активност. Той посочи сполучливата реализация на плана „ Военен доктор “, който се реализира сред ВМА, ВВМУ и МУ-Варна, изтъквайки, че броят на курсантите към този момент е близо 120.

Ректорът на университета, проф. доктор Валентин Игнатов, поздрави всички присъстващи първокурсници, техните родители и преподаватели. „ Днес ставате студенти в един от най-динамично разрастващите се и съвременни университети в България “.

Обръщение към първокурсниците от компетентност „ Военен доктор “ насочи флотилен адмирал проф. Боян Медникаров, шеф на ВВМУ. Той пожела на всички студенти здраве, триумф и задоволство по пътя в усвояването на медицинските науки.



Шестгодишното образование за курсантите-военни лекари и в двата университета е гратис, а след довеждане докрай получават две дипломи - магистър по „ Медицина ” и бакалавър по компетентност „ Организация и ръководство на военни формирования на тактическо равнище ”, както и обезпечена реализация с 10-годишен контракт за работа като боен доктор.

По време на следването им е обезпечено настаняване, хранене, военно и здравно облекло, учебници и образователни принадлежности, стипендии, участия в научни конгреси – таксите, за които се поемат напълно от ВМА. А след края на образованието – опция за специализация във ВМА и повишение на квалификацията освен в България, само че и във всички страни-членки на НАТО.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР