Шестият в света в тенис ранглистата при мъжете Стефанос Циципас

...
Шестият в света в тенис ранглистата при мъжете Стефанос Циципас
Коментари Харесай

Циципас: Пандемията даде глътка въздух на планетата

Шестият в света в тенис ранглистата при мъжете Стефанос Циципас е метафизичен надъхан и намира позитивни страни в паузата поради пандемията. Гръцкият тенисист смята, че парализирането на обществения живот на хората е добре за природата.

"Трябва да бъдем поставяни под изолираност един път в годината и това ще бъде добре за природата. Ползата от тази пандемия е за околната среда. Животът е толкоз забързан и човек в никакъв случай няма време да прекара време със фамилията си. А в този момент имаме тази опция. Върнах се в предишното, когато бях дете и не пътувах толкоз доста ", сподели Циципас в предаване онлайн за Евроспорт в "Инстаграм ".

Той призна, че най-трудната част е да тренира, без да има последна цел. "Упражнявам се всеки ден, естествено натоварванията не са на 100 %, само че се пробвам да усъвършенствам играта си. Карам я по-полека, без да натискам, само че не си давам и отмора ", сподели още 21-годишният тенисист. Той се възхищава на американската легенда Пийт Сампрас, който също има гръцки корени.

"Пийт Сампрас е един от идолите ми. Баща ми гледаше всичките му мачове, той беше огромен почитател. Срещнах Сампрас на Индиън Уелс преди няколко години и това беше ужасно прекарване. Неговият жанр е неповторим - сервис и воле, а също така има и гръцки корени ", сподели Циципас.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР