Шестият поставен Григор Димитров се класира за осминафиналите на АТР

...
Шестият поставен Григор Димитров се класира за осминафиналите на АТР
Коментари Харесай

Григор Димитров записа 11-а победа за сезона на старта в Ротердам

Шестият подложен Григор Димитров се класира за осминафиналите на АТР 500 шампионата в зала в Ротердам.

Най-успешният български тенисист в историята се наложи над Лоренцо Сонего от Италия със 7:6(4), 6:3 при десетото си присъединяване тук. Мачът стартира в полупразната зала " Ахой ", само че тя последователно се понапълни със фенове, тъй като през днешния ден е Детският ден на надпреварата. Победата е 11-а от началото на сезона за Григор, който е водач по този индикатор в Тура дружно с Хуркач.

Двубоят стартира чудесно за Димитров, който проби в откриващия гейм след двойна неточност на противника и по-късно затвърди за 2:0 за наслада на българите по трибуните, които бяха екипирани с носии и трибагреници. Сонего обаче съумя да върне брейка в четвъртия гейм. В седмия Григор стигна до точка за пробив, само че италианецът съумя да се отбрани и след това да вземе подаването си. Закономерно се стигна до тайбрек. В него размяната на половините пристигна при 4:2 точки за първата ни ракета който направи два минипробива, а позволи един след двойна неточност. Димитров поведе с 6:4 и осъществя първия сетбол с отличен сервис, който съперникът му не съумя да върне. Частта продължи 54 минути.

Началото на втория сет се забави, тъй като 48-ият в ранглистата Сонего отиде до съблекалнята. Шампионът от Бризбън и финалист от Марсилия стигна до две следващи точки за пробив в четвъртия гейм, само че италианецът ги отрази с мощни начални удари и измъкна подаването си. Веднага по-късно Сонего получи брейк пойнт, когато топката от бекхенд на Григор се спря в мрежата. Българинът не трепна, игра сервис-мрежа и " изтри " заплахата. Но той направи двойна неточност, единствено с цел да избави втората точка за пробив с форхенд на линията, за който съперникът му не можеше да повярва, че топката е вътре, и след това да завоюва гейма. В осмата игра Димитров още веднъж беше в обстановка 40:15 при сервис на 28-годишния Лоренцо и този път съумя да пробие. При 5:3 той сервираше за успеха. Поведе с 40:0 и осъществя още първия си мачбол.

На осминафиналите на следващия ден Григор ще играе с унгареца Мартон Фучович.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР