Шестият поставен Григор Димитров отпадна още в първия кръг на

...
Шестият поставен Григор Димитров отпадна още в първия кръг на
Коментари Харесай

Григор Димитров приключи на Уимбълдън“

Шестият подложен Григор Димитров отпадна още в първия кръг на тенис шампионата от Големия шлем „ Уимбълдън “

Българинът отстъпи на Стан Вавринка от Швейцария с 6:1, 6:7(3), 6:7(5), 4:6 след два часа и 51 минути игра на централния корт на „ Ол Инглънд клъб “ в Лондон. Димитров не беше губил на старта на надпреварата от дебюта си при мъжете през 2009-а, когато се отхвърли поради контузия против Игор Куницин.

Във втория гейм на мача Гришо изоставаше с 0:40, само че завоюва идващите пет точки и направи пробив, а по-късно и затвърди за 3:0. Серията на първата ни ракета продължи. Той направи втори брейк след превъзходен минаващ удар от бекхенд. Вавринка взе първия си гейм при 1:5. След това Димитров сервираше за сета. Той поведе с 40:15 и завърши частта при втората си опция, когато ретурът на противника излезе в навън. Хасковлията получи овации от своята ложа, където бяха майка му Мария и татко му Димитър. Сетът продължи единствено 23 минути.

Швейцарецът стигна до първите си точки за пробив в шестия гейм на идната част, когато поведе с 40:0 и съумя при втория си късмет. Юношеският първенец от 2008-а на часа направи рибрейк за 3:4 след изящна къса топка. В 12-ия гейм Вавринка стигна до два следващи сетбола, само че Димитров ги отрази невъзмутимо и вкара частта в тайбрек. В него след 3:3 точки швейцарецът завоюва четири следващи разигравания, а с това и сета.

Спортист №1 на България за 2017-а стартира стремително идната част. Той проби във втория гейм, а в идващия отрази две следващи точки за рибрейк и затвърди за 3:0. При 5:3 Димитров сервираше за спечелването на частта, само че изигра слаб гейм и Вавринка върна пробива. В последния гейм на сета Гришо поведе с 40:15 и имаше два сетбола, само че 33-годишният швейцарец ги отрази с положителни начални удари. Стигна се до втори тайбрек. В него Стан поведе с 6:4 точки и осъществя втората си опция с акуратен минаващ удар.

Димитров имаше две следващи точки за пробив в третия гейм на четвъртия сет, само че 224-ият в света Вавринка ги отрази и взе подаването си за 2:1. В петия гейм полуфиналистът от 2014 година в шампионата още веднъж пропиля точка за брейк.При 4:5 Григор сервираше за оставане в срещата, само че швейцарецът поведе с 40:15 и осъществя втория мачбол.

Българинът наниза 12 аса и направи 4 двойни неточности в срещата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР