Шестият пакет от санкции срещу Русия засяга 80 руски бизнесмени

...
Шестият пакет от санкции срещу Русия засяга 80 руски бизнесмени
Коментари Харесай

Шестият пакет от санкции срещу Русия ще засяга 80 руски бизнесмени и 3 телевизионни канала

Шестият пакет от наказания против Русия визира 80 съветски предприемачи и 3 телевизионни канала, чиито имена ще бъдат оповестени след окончателното утвърждение на глобите, съобщи френският президент Еманюел Макрон.

" Шестият пакет от наказания на Европейски Съюз против Русия е доста значим, той ще разреши първата съветска банка Сбербанк да бъде изключена от системата SWIFT и за първи път да се наложи петролно ембарго ", добави той на конференция след срещата на върха на Европейски Съюз, която се организира в Брюксел на 30-31 май.

От своя страна италианският министър-председател Марио Драги съобщи, че антируските ограничавания ще останат в действие " доста, доста, доста дълго време " и че " комерсиалните канали ще се трансформират за доста години, в случай че не и вечно ".

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел пък съобщи, че формалното утвърждение евентуално ще се състои в сряда или четвъртък. Ръководителят на Европейския съвет е уверен, че на срещата на върха на Европейски Съюз ще бъде открит компромис по шестия пакет от наказания

" Мога да потвърдя, че правният текст на регламента на Съвета на Европейски Съюз по отношение на глобите към този момент се редактира, въпрос на часове е, чакаме да бъде утвърден на следващия ден вечер или вдругиден ", сподели Мишел.

Във вторник вечерта водачите на Европейски Съюз реализираха политическо съглашение по шестия пакет от антируски наказания, който включва последователното налагане на ембарго върху вноса на нефт и петролни артикули от Русия. Както е планувано, то ще засегне единствено транспортите по море. Направено е изключение за доставките на гориво по тръбопроводи, " което скоро ще бъде преразгледано ". Не са посочени обаче съответни периоди, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР