Шестият ден на Sofia Open ни предложи четвъртфиналните двубои на

...
Шестият ден на Sofia Open ни предложи четвъртфиналните двубои на
Коментари Харесай

Samsung HotShots: Звездите на бъдещето творят в София и едно българско момче с голямо сърце


Шестият ден на Sofia Open ни предложи четвъртфиналните дуели на шампионата. И след тях можем да кажем, че през 2022-а „ Арена Армеец “ се трансформира в сцена за майсторството на огромните звезди на бъдещето.

До полуфиналите доближиха трима тенисисти, които по всяка възможност в идващите години ще гледаме в спор за трофеите в шампионатите от Големия шлем. При Яник Синер успеха над Александър Вукич надали е изненадала, който и да е. Италианецът продължава да е несломим в София, а за българските почитатели продължава да е същинско наслаждение да следят страхотния му тенис.

При другите две млади звезди задачата в петък изглеждаше по-трудна, само че и те демонстрираха, че с всеки минал мач покачват равнището си. Лоренцо Музети в профил Ян-Ленард Щруф в два сета, а 19-годишният Холгер Руне показва удивително успокоение, с цел да надделее над Иля Ивашка в три елементи, откакто пропусна възможностите си за триумф в два.

Така в събота ни чака страховит дуел сред Синер и Руне. Двамата ще играят за първи път между тях и София по всяка възможност ще даде старта на едно дълго съревнование в идващите години.

Да гледаме младите звезди и след време да си спомняме, че сме ги видели още при започване на кариерите им е прелестно възприятие. Заедно с тях до полуфинал се добра и Марк-Андреа Хюслер. Той е много по-възрастен от триото младоци, което единствено прави достигането до топ 4 още по-ценно. Швейцарецът ще опита да провали младежкото празненство като в профил Музети, само че задачата му ще е много сложна.

На фона на хубавия тенис на Централния корт екипът ни от Galaxy Z Fold4 репортери* бе изцяло задоволен от деня. Един миг отвън самия корт обаче направи всичко още по-смислено. Нещо привидно изцяло рутинно ни накара да ви разкажем и за едно момче с огромно сърце – Алекс Лазаров . Два дни след трагичната загуба от Лоренцо Музети в един извънредно стойностен мач, Алекс още веднъж бе в „ Арена Армеец “.

В 17:30 той бе до вход D1, с цел да раздава подписи и да се снима с всички искащи да се допрян до него. По подигравка на ориста по същото време на корта Музети играеше с Ян-Ленард Щруф и постигаше доста по-лесна победа в сравнение с против българина.

Бъдете сигурни, че въобще не му е било елементарно да се върне в залата след голямото отчаяние. Неслучайно след загубата от Музети Лазаров сподели, че най-малко няколко дни въобще не желае да мисли за тенис. Всъщност той сподели голямата си класа като човек 15 часа по-късно, когато макар физическото безсилие излезе още веднъж на корта за мача на двойки с Алекс Донски против Симоне Болели и Фабио Фонини.

Всички тези дейности приказват доста за Лазаров, който рано или късно ще не помни разочарованието и ще извлече доста позитиви от Sofia Open, с цел да направи идната огромна крачка в развиването си. Той е подготвен за нея, а ние сме подготвени на драго сърце да пишем за многото му бъдещи победи.

Резултати от деня:

Двойки, полуфинал:

Симоне Болели/Фабио Фонини – Фабиан Фалерт/Оскар Оте 3-6, 5-7

Сингъл, четвъртфинал:

Камил Майхжак – Марк-Андреа Хюслер 7-6(4), 6-7(6), 3-6

Ян-Ленард Щруф – Лоренцо Музети 6-7(3) 1-6

Яник Синер – Александър Вукич 6-2 6-3

Иля Ивашка – Холгер Руне 2-6, 7-5, 4-6


Ето и програмата за събота:
„ Арена Армеец “, Централен корт, начало в 14:00 ч.
Юго Ниш/Ян Желински – Рафаел Матос/Давид Вега Ернандес
Не преди 16:00 ч.
Лоренцо Музети – Марк-Андреа Хюслер
Не преди 18:00 ч.
Яник Синер или Александър Вучич – Холгер Руне или Иля Ивашка


* През тази седмица екипът на Тенискафе ще отразява Sofia Open благодарение на новите телефони на Samsung от Fold серията.

Galaxy Z Fold4 е първото мобилно устройство с Android 12L, специфична версия на операционната система Android, която разрешава същински мултитаскиинг и има интерфейс, който наподобява на компютърен.

Размерите му в разгънато положение са 130.1 x 155.1 x 6.3mm, а тежестта 263g., което го прави най-лекият Fold досега. Дължината на диагонала му е близо 20 см.

Телефонът поддържа 120Hz адаптивна периодичност на освежаване, а процесорът е новият Snapdragon® 8+ Gen 1.

Пълният Office пакет на Microsoft и Outlook е приспособен за сгъваемия екран, тъй че да пресъздава повече информация и да обезпечава по-бързи способи за взаимоотношение със наличието. То трансформира телефона в мощно оръжие за деяние.

Новият модел на Fold се е развил доста и във връзка с работата с доста отворени приложения по едно и също време, Chrome и Gmail към този момент поддържат drag-and-drop, което разрешава на потребителите бързо да копират и слагат линкове, фотоси и други запаси от едно приложение в друго.

Повече за Galaxy Z Fold4 четете ТУК.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР