Шестима затворници са починали дотук, докато бунтове избухнаха в няколко

...
Шестима затворници са починали дотук, докато бунтове избухнаха в няколко
Коментари Харесай

Бунтове по затворите в Италия, жертвите са поне 6

Шестима пандизчии са умряли дотук, до момента в който протести избухнаха в няколко пандиза в Италия поради рестриктивните мерки, наложени поради епидемията от ковид, заяви " Ройтерс ". Двама души от защитата са били взети за заложници за няколко часа в затвор в Павия, която се намира в зоната с най-строга карантина.

Поводът за недоволството е прекъсването на директни контакти с околните. До 22 март режимът е единствено на разовори по телефона или други средства за отдалечен контакт.

Близо 16 милиона души са наранени от строгите ограничавания, с които управляващите пробват да овладеят епидемията, умъртвила единствено за броени дни 366 души.

Франческо Базентини, началник на администрацията на местата за отнемане от независимост, сподели в телевизионно изявление, за трима пандизчии са мъртви в Модена (също в " алената зона " ), а други трима са умряли, откакто са били изведени от пандиза.

" В страната има серия от протести ", добави той, до момента в който видео записи посочваха полицейски и пожарн иколи пред пандиза, обгърнат от черен пушек. Министерството на правораздаването заяви, че сходни пожари са нанесли съществени вреди в няколко пандиза.

Според министерството двама от мъртвите в Модена са умряли от свръхдоза опиати, а третият е с забележими синини по луцето и неразбираема причина за гибелта.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР