Шестима важни посланици е предложило служебното правителство за смяна на

...
Шестима важни посланици е предложило служебното правителство за смяна на
Коментари Харесай

Нови шест ключови посланици предлага Гълъб Донев

Шестима значими посланици е предложило служебното държавно управление за промяна на последното си съвещание. Предстои президентът Румен Радев да издаде укази за дипломатическите смени.

Правителството предлага промени в посолствата ни в Китай, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Алжир, Канада и Кипър. Тези промени бяха контрактувани от Министерството на външните работи и президента Радев още при кабинета на Кирил Петков, само че тогавашният министър-председател ги блокира. Служебното държавно управление на Гълъб Донев задвижи промените на посланици още през август, както " 24 часа " писа.

Заради блокадата сред Кирил Петков и Румен Радев с месеци без дипломат бяха оставени задачите ни в Китай и Саудитска Арабия.

За Рияд, където посолството стои без титуляр от март поради предварително прекратения мандат на Димитър Абаджиев,  да замине опитният посланик Либомир Попов, предлага служебното държавно управление на президента Радев. Попов е ученик на МГИМО в Москва, работил е в задачите ни в Русия, Багдад и Истанбул и е бил дипломат в Египет.

За Китай, където пък нямаме дипломат от август 2021 година, също е препоръчан умел посланик. Там постът ще поеме Андрей Техов, който към този момент е управлявал задачите на България в Аржентина, Уругвай, Чили, Парагвай и Боливия.

Китай е е най-големият търговски сътрудник на България в Азия и заема второ място измежду експортните дестинации на страната ни отвън Европейски Съюз след Турция, акцентира служебният кабинет за какво е значимо незабавно да изпратим дипломат в Пекин.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР