Шестима уши са били убити и още 20 ранени, след

...
Шестима уши са били убити и още 20 ранени, след
Коментари Харесай

Ракетен огън! Шестима души бяха убити при обстрел на Идлиб от правителствените сили

Шестима уши са били убити и още 20 ранени, откакто сили на сирийското държавно управление обстреляха следени от бунтовници региони в северозападната част на провинция Идлиб, съобщи ДПА, като се базира се на Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида.

Около 30 ракети са били изстреляни по региони в западната част на Идлиб, в това число по бежански лагер. По същото време съветски боен аероплан е направил четири офанзиви по Западен Идлиб, сподели правозащитната група, която следи протичащото се в Сирия от 2011 година.

Идлиб е последният бастион на бунтовниците в Сирия, отбелязва ДПА.

Силите на сирийското държавно управление, които разполагат с поддръжката на Русия, започнаха огромна атака в района през 2019 година, което провокира опасения в Организация на обединените нации за сигурността на цивилното население.

Русия и Иран поддържат сирийския президент Башар ал Асад, а Турция поддържа силите на опозицията, които въстанаха против Ал Асад през 2011 година. Русия и Турция се споразумяха за преустановяване на огъня през март 2020 година. Оттогава насилието в района понижа. Въпреки това Идлиб постоянно е обстрелван от държавните войски и техните съдружници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР