Шестима украински сапьори са убити при руски обстрел в Херсонска

...
Шестима украински сапьори са убити при руски обстрел в Херсонска
Коментари Харесай

Шестима сапьори от Украйна са убити при руски обстрел, докато обезвреждат мини край Херсон

Шестима украински сапьори са убити при съветски обстрел в Херсонска област , заяви управлението на държавната работа за изключителни обстановки на Украйна. Те са правили интервенция по неутрализиране на мини в региона, която беше окупирана от съветската войска в продължение на месеци през 2022 година

“По време на осъществяване на интервенция по разминиране в Херсонска област нашите експерти по експлозиви попаднаха под обстрел и шестима от тях бяха убити ”, написа в Туитър Серхий Крук , началник на службата за изключителни обстановки на Украйна.

“Терористите не престават да нарушават всички правила на интернационалното право. Това е непростимо ”, добави той.

По думите му двама други държавни чиновници са ранени при офанзивата. Сред тях има и жена парамедик, която сега се лекува в болница.

В обявата на Серхий Крук са включени фотосите и имената на шестимата убити сапьори. Не се оповестяват повече елементи за задачата, която те са изпълнявали.

Почти цялата територия на украинската Херсонска област, в това число регионалният център, беше окупирана след началото на съветската военна инвазия в Украйна през февруари 2022 година Впоследствие украинските сили си върнаха част от региона и град Херсон. Руските обстрели против града обаче не престават от левия бряг на река Днепър, където съветските сили към момента управляват територии.

През ноември украинското министерство на вътрешните работи заяви, че почти една трета от територията на Украйна остава евентуално рискова заради съществуването на взривни обекти.

Украинският президент, че “минният гнет ” ще бъде едно от обвиняванията против Русия, когато тя бъде подведена под отговорност за нахлуването си в Украйна. Според него съветските мини са “наследство от терора ”, с което Украйна ще би трябвало да се бори години наред.
  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР