Шестима станаха арестуваните в Ирландия членове на екипажа на кораба

...
Шестима станаха арестуваните в Ирландия членове на екипажа на кораба
Коментари Харесай

Шестима станаха арестуваните моряци от „Верила“

Шестима станаха задържаните в Ирландия членове на екипажа на кораба „ Верила “, съобщи Българска телеграфна агенция.

След като през вчерашния ден бяха арестувани петима от тях, през днешния ден тази мярка е приложена против още един, написа локалният вестник „ Джърнъл “. Арестите са осъществени във връзка със профилираната полицейска акция за изземане на кокаин, открит на борда на плавателния съд.

Новината бе доказана и от Параходство „ Български морски флот “ (БМФ), което е притежател на съда.

„ Верила “ бе арестуван тази седмица в ирландското пристанище Фойнс.

Корабът е за насипни товари и е дошъл във Фойнс сутринта на 19 декември. Той е регистриран в Малта.

По документи „ Верила “ е превозвал зърно. Въпреки че в системата за морски трафик е записано, че плавателният съд идва от Монреал в Канада, съгласно източници на „ Джърнъл “ има съмнения, че той е поел по заобиколен маршрут към Ирландия.

Българският вътрешен министър Калин Стоянов съобщи на конференция на 20 декември, че екипажът е от 17 български жители и един украински.

Шестият арестуван е на възраст 32 години.

Към момента всички задържани се намират в сектори на полицията в град Лимерик. Разпоредбата, по която са арестувани, разрешава на полицията да ги разпитва в период, не по-дълъг от 7 дни.

Ирландският Наказателен кодекс планува наложителна присъда отнемане от независимост за трафик на опиати, в случай че става въпрос за пратка на стойност над 13 000 евро.

Смята се, че иззетият кокаин е на стойност към 21 милиона евро и тежи 300 кг. Преди да дадат ход на интервенцията, митническите управляващи са подозирали, че на борда на „ Верила “ има към 1 звук опиати, написа още „ Джърнъл “. Според източници на ирландския вестник кокаинът евентуално е изпратен към Европа от картел в Южна Америка. Наркотикът е бил опакован в пластмасови бали, към които са били прикрепени избавителни жилетки и Джи Пи Ес устройства. Така той е бил квалифициран за изхвърляне зад борда.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР