Шестима са вече заразените с коронавирус в Турция. Здравният министър

...
Шестима са вече заразените с коронавирус в Турция. Здравният министър
Коментари Харесай

Още случаи на коронавирус в Турция след религиозно поклонение

Шестима са към този момент инфектираните с ковид в Турция. Здравният министър Фахреттин Коджа заяви, че шестият  случай е бил регистриран в теста на разположение, което се е завърнало от религиозно поклонение, по този начин нареченото " почине ", в Саудитска Арабия, съобщи Стандарт.

Умре е набожен бит в исляма. Той не е наложителен като хадж (поклонението в Кабе-Мека) и може да се прави когато и да е на годината от всеки искащ. Обикновено искащите да извършат почине посещават Мека в месеците преди хаджа. Един от предходните случаи на положителен тест също бе на завърнала се от почине турска гражданка.

Броят на инфектираните с новия ковид по света към този момент е надхвърлил 155 000 души, сочат публични данни, систематизирани от Франс прес. Над 5 800 от тези хора са умряли. Случаи на болестта са регистрирани в 152 страни и територии.

Първи смъртен случай от новия ковид бе регистриран в Словения. Починал е възрастен мъж с хронично заболяване, заяви националната телевизия. По-рано словенското държавно управление заяви за повишаване на доказаните случаи на болестта в страната до 181.

Втори пациент е умрял в Република Ирландия, оповестиха здравните управляващи. Броят на инфектираните с вируса в страната се е нараснал до 129.

Нови 10 смъртни случая от ковид са били регистрирани във Англия, съобщи Франс прес, като се базира на управляващите.  С това общият брой на умрелите в страната се удвои за едно денонощие до 21. Починалите са от рисковите групи - възрастни хора или такива със съпътстващи болести. Според последните данни, 1140 души в страната са дали позитивна проба. Високопоставен представител на здравните управляващи разяснява, че действителният брой на инфектираните е сред 5 и 10 хиляди.

Броят на доказаните случаи на новия ковид в Русия се е нараснал от 45 до 59 през последното денонощие, оповестиха от националния действен щаб за битка с инфекцията, съобщи ТАСС. Всички нови инфектирани са били в страни от Европейския съюз през последните две седмици. В Русия досега няма умряли от вируса.

PETEL.BG приканва жителите към успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР