Шестима са вече арестуваните по случая с 18-те мъртви мигранти

...
Шестима са вече арестуваните по случая с 18-те мъртви мигранти
Коментари Харесай

Шестима станаха задържаните по случая с 18-те мъртви мигранти от Афганистан

Шестима са към този момент задържаните по случая с 18-те мъртви мигранти от Афганистан, които бяха открити в камион до софийското село Локорско, предава БНР. Според информация от близки до следствието двама от арестуваните са задържани на територията на София и околни обитаеми места, а останалите 4-ма – в Бургас.

Изяснява се дали измежду задържаните не са лидерът на транспортното средство и негов сателит. Това обаче би трябвало да стане ясно след експертизи, които са планувани от проверяващите.

Камионът, в който бяха открити мигрантите, е имал един притежател по документи и различен действителен притежател, като се обяснява дали и двамата имат съпричастност към случая на трафик на незаконни имигранти.

В транспортното средство е бил оборудван специфичен тайник за мигранти, в който те са били качени от лидера и неговия сателит, а като цяло товарната част на транспортното средство е била употребена за транспорт на дървен материал.

Разследващите са открили, че в последните месеци този камион е пътувал няколко пъти по еднакъв маршрут сред Източна България и столицата. Това е било открито след обзор на камери в разнообразни елементи на страната.

Предстои да се откри дали в тези направления камионът е превозвал незаконни имигранти.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР